banner171

16 Nisan 2017 Referandumu hakkında

 Referandum hakkında görüşlerimi tane tane, elimle de gösterdiğim 4 madde de sizlere anlatayım;

1- Millet tercihini EVET ‘ten yana kullanmıştır. Fakat oy oranının düşük olmasının sebebini büyüklerimiz mutlaka araştırmalı ve GEREĞİNİ yapmalıdır. Ayrıca bu sonuç hakkında MHP için olumsuz yönde beyan etmek yanlıştır. Devlet Bahçeli 7 Haziran, 15 Temmuz ve 16 Nisan’da yaptıkları ile üzerine düşeni fazlası ile yerine getirmiştir. İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batırmalıyız.
2- Millet oyunu Ak Parti ya da MHP’ye değil bizzat Recep Tayyip Erdoğan’a vermiştir. Bunun sebebi de yukarıda yazdığım gibi Reis’in partinin başına geçerek bir operasyon yapacağına olan inancıdır. Özellikle Fetö konusunda el çektirilen memuriyet ve askerlerin haricinde siyaseten bir adım atılmasını bekliyor millet. Tabi bir de bu konuda mağduriyet yaşamış bir kesim var, durum öyle bir hal aldı ki insanlar sevmediği, hoşlanmadığı birini fetöcü diye ihbar eder duruma geldiler.

3- YSK ‘nın açıkladığı mühürsüz oyların geçerli olmasını, tahmin edeceğiniz üzere kaybedenler tarafından sıklıkla dile getirilmeye başlandı. Akıllarınca iradeyi tanımayarak seçimin meşruluğunu kaybetmesini sağlayacaklar. Farklı bir açıdan yaklaşayım olaya. Sıradan bir seçmen olarak gidip oyunuzu verdiniz diyelim, Evet yada Hayır oyu, sandık kurulu üyelerinin bilerek veya bilmeyerek mühür basmadıkları bir zarf/pusula yüzünden oyunuz neden geçersiz sayılsın? Hani demokrasiden bahsediyordunuz? Açıklamada vurgu yapılan husus şu: ” Sandık Kurulu üylerinin yaptıkları hata, ihmal veya kasıt nedeniyle biz YSK olarak vatandaşın anayasal hakkını kullanması gerektiğine, iradesinin sandığa yansıması gerektiğine karar verdik. Hadise budur. “

4- Referandum sonucunun yurtdışı tarafından nasıl görüleceğini az çok tahmin edebiliyoruz. Nihayetinde kuyruk acıları var, seçim öncesi yaptıkları her türlü karalama, yalan ve iftiralar ile bunu kanıtladılar. Kanaatimce şimdi yapılması gereken bu güruhun vereceği tepkiye göre harekete geçerek artık söz yerine icraat ile cevap vermek olacaktır. AB’ye üyelik konusu, vize serbestisi, mülteciler sorunu, Suriye ve Irak meselesi hatta idam konusu dahil olmak üzere atılacak adımlar milletin Yürütmeye olan inancını ve güvenini fersah fersah arttıracaktır.
Son olarak eklemek istediğim , seçim akşamı sosyal medyada paylaştığım Teşekkür mesajı olacak :
Teşekkürler Türkiye!

Millet kazandı, ülkemiz ve Recep Tayyip Erdoğan için dua eden mazlumlar kazandı.
Artık geleceğe daha güçlü şekilde hazırlanacak bir Türkiye var.
Şimdi bir ve beraber olma zamanı.
Evet oyu vereniyle Hayır oyu vereni el ele gönül gönüle daha müreffeh bir Türkiye için çalışma zamanı.
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153