banner171

ABD Ziyaret İzlenimlerim;

20 Eylül tarihinde iki haftalık bir gezi için Abd-New Jersy eyaleti başta olmak üzere Newyork-Pensilvanya eyaletlerini ziyaret etme imkanım oldu.
Birleşmiş milletler görüşmeleri kapsamında tüm dünya liderlerini bir araya getiren tarihe denk gelmesi güzel tevafuk oldu.
Öyleki 22 Eylül’de Newyork-Manahatten Hiltonda Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ı bizzat tarihe tanıklık ederek dinleme imkanı oldu.
Önceden kayıtsız olan kimsenin içeri alınmadığı gibi çok yüksek güvenlik önlemleriyle salona girebildik.
Cumhurbaşkanız için alınan üst düzey güvenlik tedbirleri dünyada nasıl bir önemli Liderliğe sahip olduğunun göstergesiydi.
Sn Cumhurbaşkanımız Hilton oteldeki diğer salonlarda başka topluluklarla da görüşme ve toplantıları vardı tabi ki.
Bunlardan biri bizim Abd ‘de yaşayan Amerika Türk toplumu teşkilatının programıydı.
Diğeri bizim de katıldığımız yaklaşık 3.000 kişinin bulunduğu Abd yabancı topluluklar birliğinin programıydı.
Programın başında konuşan biri türk 4 lider konuşmacının da ortak söyedikleri;
Dünyadaki adaletsizlik ve Zulm düzeninin insanlığı sürüklediği sömürüye dikkat çekip;
İnsanlığın ve tüm dünya mazlumların kurtuluşunun ancak Türkiye ve R.Tayyip Erdoğan gibi liderlerle olabileceğini dile getirdiler.
 
Toplantının sonunda söz alan Sn Cumhurbaşkanımız;
Abd’nin kalbi olan Newyork’ta salonda bulunan 3.000 kişi nezdinde dünyaya ve zalimlere seslenerek;
Dünyadaki tüm Müslüman ve  mazlumlara yapılan haksizliklara, uygulanan çifte standart ve adaletsizliklere, orantısız güç uygulanmasına,
Arakandan-Yemen’e, Filistinden-Afganistan’a,Bosnadan-Doğu Türkistan’a kadar uygulanan zulümlere dikkat çekip,
Suriye-Irak vb Ortadoğu da uygulanan Pkk-Pyd-Ypg-Daeş vb terörü destekleyen başta Abd-İsrail vb. ülkelerin politikaların sonucu ölenlerin ve göçe zorlananların Müslümanlar olduğunu,
Arap ve Müslüman ülke liderlerinin de bu yanlış politikalara alet olduğunu, Zulümle abad olunamayacağını tüm dünyaya haykırdı.
Salonda İsrailli Yahudi cemaatleri dahil tüm dünyadan vatandaşlar  hınça hınç doldurup,
Sn Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkan her söze kulak verip Coşkuyla alkış tufanları ve tezahüratlar hiç susmadı.
Öyle ki tam tersi İsrail hakkında söylediği Zalim ve bebek katili sözleri bir anda Yahudi Cemaat temsilcilerin bulunduğu alanın karışmasına neden oldu.
 
Salon toplantıda 30 yıl önce liseden büyüğüm şuan Abd’de gazetecilik yapan Kemal Bozkurt abiyle karşılaşıp sohbet anımız da güzel bir hatıra oldu.
Yine bu toplantıları organize edilmesinde emeği geçen Giresun-Yağlıdere’li hemşehrilerimizle de görüşme ve fikir alış verişi bulma imkanı oldu.
Sn Cumhurbaşkanımız bu toplantıdan iki gün sonra bildiğiniz üzere Birleşmiş Milletler kürsüsünden tüm dünyaya ve liderlerine hitaben seslenerek,
Birleşmiş Milletlerdeki temsil adaletsizliğini, yapılan haksız zulüm ve uygulanan politikaları, teröre verilen desteğin huzur ve barış getirmeyeceğini;
Uyarısını ve çözüm yolunu anlatarak Liderliğine yakışan ve takdir toplayan tarihi konuşmasını yaptı.
 
Şunu söyleyebilirim ki Cumhurbaşkanımızın kıymetini maalesef ülkemiz insanı dünya mazlumları kadar bilemiyor gördük.
Bizim kendini bilmez politikacılarımızın kendisini diktatör ve tek adam diye dünyaya şikayet ettikleri Cumhurbaşkanımızın gecesini gündüzüne katarak,
Ülkemiz ve dünyadaki Müslümanların kurtuluşu için çalıştığını görmezden gelmelerini Sn Cumhurbaşkanımıza Abd de gösterilen yabancı insanların ilgi ve sevgisinden daha iyi anlıyor insan.
 
Ziyaretimizin kalan günlerinde;
Abd’ye 1955’lerden beri çalışma veya farklı nedenlerle göç eden birçoğu artık Abd doğumlu ve vatandaş olmuş sayıları artarak 400 bini bulan Türk vatandaşlarımızın,
15.000 kadarını oluşturan; 1965 yılından beri aynı nedenlerle Abd’ye gelen Giresun-Yağlıdereli hemşehrilerimizden bir kısmını ziyaret ve dost meclislerine iştirak nasip oldu.
Bu süre içinde burada şuan hayatını aktif idame ettiren işyeri sahibi olan, farklı işler yapan veya burada okuyarak meslek sahibi olup  devam eden ve birçoğu iyi imkanlara sahip İkinci ve hatta üçüncü nesil insanlarımızın işyerlerini ve başarılarını görmek bizleri gururlandırdı.
Eskilerin anlatımı ile bir kuru fasülye yemeye hasret vatandaşlarımız, artık Türk mutfak lezzetiyle lokantalar-marketler-şarküteriler-kahvaltı ve döner dükkanları açarak,
Veya Dr.-Avukatlık-Mühendislik mesleklerini burada icra ederek, kültürümüzü bu ülkede yaşatıp yanlarında her ülkeden insan çalıştırarak ülkemizi dünyaya tanıtıp geçimlerini sağlıyorlar.
Batı kültüründe çok meşhur olan kahveye karşın bizim Karadeniz çayı da hatrı sayılır içecekler arasına girmiş durumda gördük.
 
Yine geçen süre içinde Pensilvanya sınırları içinde yaşayan 17. Yüzyılda doğu Avrupadan Abd’ye getirilen Katolik asıllı olup;
Yeni teknolojiyi-Askerliği, vergi vermeyi ve hatta hastalandığında dr gitmeyi reddedip 17. Yüzyıl imkanları ile sadece tarımla uğraşan ve organik ürünler yapan,
Sayıları şuan 350 bini bulan Amiş’ler kabilesinin yaşadığı kasaba ve köyleri gezip üretilen Organik ürünlerden alma imkanı oldu.
Burada en entresanı malzeme alınan markette görevli yok. Aldığın ürünü masa üzerindeki deftere fiyatı ile yazıp parayı işaret edilen delikten atıyorsun.
Para üzeri varsa masa üzerindeki bozuklardan alıyorsun. Orada sadece İngilizce ALLAH SENİ GÖRÜYOR diye yazıyor.
Bunu görünce insanın içinden ahhh ve vahhh diyesi geliyor bir Müslüman olarak.
 
Peygamberimiz (SAV) aranızda selamı yayın diye buyuruyor,
Biz Müslümanlar birbirimize bir merhaba demekten, küskünlükten vs nedenlerle hicap duyar hale gelmişken,
Burada gördüm ki insanlar karşılaştıklarında birbirine mutlaka Merhaba-Nasılsınız-İyi günler vb demeden asla geçmiyorlar.
Bunları yazarken Amerikayı övmek için yazmıyorum. Bu benim ikinci ziyaretimdi kısmet oldu.
Önceki gelişimde Wasington ve Boston civarınada gitme imkanı olmuştu.
Her ırk ve milletten insanın yaşadığı bu Ülke sömürgeciliği ve malum dünyaya zulmü haricinde,
Kendi ülkesindeki 300 milyona yanaşan nüfusunu Kati uygulanır vergi ve kanun sistemiyle idare etmektedir.
Her milletten-dilden ve dinden insanların ortak uymak oldukları kural Önce Amerika’nın çıkarları sözüdür.
 
Biraz araç kullanma imkanı da oldu bunları yazım uzadığı için yazmıyorum………
Netice olarak Abd kapıtalizm ve dünya ekonomi  ve siyasi lobisi üzerine kurulmuş bir ülke.
Dünyada söz sahibi olmak iyi ve kötü Algı operasyonlarını Ülkemiz ve İnsanlarımız adına yönetmek için Çok iyi bir siaysi LOBİ faaliyetlerini yönetecek,
gönüllü ve resmi temsilcilerle maddiyata ihtiyaç olduğu aşikar.
 
Sağlıcakla Gphaberde kalın,,,
 
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153