banner171

AĞLAMA KARANFİL

Eşref Ziya Terzioğlu'nu bilir misiniz? 
Mütedeyyin kesimin “Ezgi” diye adlandırdıkları dini mesajlar içeren bir müzik türünde belkide en iyilerden biri bu isim. Aralarında “Bir Güneş Doğuyor” , “Kalksam ve Dirilsem” , “Dayan Mücahidim” gibi harika eserlere imza atmış olan sanatçının bir de “Ağlama
Karanfil” diye bir ezgisi var ki..

Bu yazıyı okuduktan sonra sizler için aşağıya bu eserin Youtube linkini paylaşacağım. Mutlaka dinleyiniz, hele ki aranızda videoda da anlatılan ve karanfilleri ağlatan o günleri yaşayan varsa bugün hallerine binlerce kez şükredeceklerine eminim..
Evet, “Karanfiller” ağladılar..

“28 Şubat Süreci” diye bir garabet yaşandı bu ülkede. İnançlı, mütedeyyin kesimlerin üzerine karabasan gibi çöktüler. Bu korku öylesine histerik bir hal almıştı ki, Başörtülü “Karanfiller” i bile okullarına almadılar. Onların okuyup eğitim görmeleri, ülke ve devletine yararlı olabilecek bir birey olmalarından korktular belki de. “Karanfiller” ağladılar, ya başlarını açtılar ya da okullarını bıraktılar. Böyle bir tercih arasında kalabilmek dahi yetti onların acısını anlamaya..

Ya bugün?
“Karanfillerin” fedakarlığı ve hüzünlü bakışları sessiz çığlıklar misali büyüdü de büyüdü, kabına sığmadı 2001’den bugüne “Sessiz Yığınların Sesi” sloganıyla kurulan Ak Parti ve iktidarı, peyderpey , adım adım , inançla ve inatla adımlar attı ve artık “Karanfiller” istedikleri gibi okullarına girebiliyorlar.


Bir de “Karanfil” görünümlü “Kaktüs” ler var, onları da unutmamak gerek.
Bu Kaktüsler, “Karanfiller” gibi başörtüleri yüzünden giremedikleri okullarının önünde polisler tarafından dağıtılmıyor, zorla başları açılmıyor. Aksine, onlara inançları gereği taktıkları başörtüleriyle okuyabilme özgürlüğünü veren kişinin aleyhinde kapı kapı dolaşıp “Tayyip Erdoğan’a oy vermeyin de kime verirseniz verin” diyorlar. Çağlayan adliye önlerinde ya da Vatan Emniyette toplanıp sözde özgür basınları için protesto gösterisi yapıyorlar.

Bu protesto görüntüleri arasında ise ellerinden “Sözler” , “Risaleler” eksik olmuyor. Akıllarında o büyük kişi, “Üstad Bediüzzaman”ı da hain emellerine alet ediyorlar. Hatta bunlarla da kalmıyorlar, Sosyal medya olarak adlandırdığımız Twitterda Facebookta Whatsapta organize oluyorlar, hashtag falan açıyorlar. Ne de olsa devir teknoloji devri değil mi?
Ama devir aynı zamanda hala “Karanfillerin” devri, bunu da sakın unutmasınlar. Kimse unutmasın ki, çekilen fedakarlıklar “Surda bir gedik” olmaktan öteye geçsin.. Esecek kahpe rüzgarların da önüne geçsin.
Eşref Ziya – Ağlama Karanfil : https://www.youtube.com/watch?v=YtFz8o0opCo
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153