banner171

Ak Parti Kongresi

 Merhaba sevgili okurlar.

Hepinizin malumu geçtiğimiz hafta Türkiye’de flaş gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs tarihinde kongre kararı alarak Genel başkanlığa yeniden aday olmayacağını açıkladı ve bir nevi Başbakanlık görevini de bırakacağını açıklamış oldu. 
Bu gelişmelerden sonra herkes merak içerisinde yeni Genel Başkan ve Başbakan kim olacak diye sormaya başladı elbette. Ahmet Davutoğlu’nun 20 ay süren Genel Başkanlığı döneminde Ak Parti 7 Haziran 2015 seçimlerinden 1. Parti olarak çıkmasına rağmen, bir önceki seçime göre yaklaşık 8 puan kaybetti. Parlamentoda hükümet kurmak için yeterli Milletvekili sayısına ulaşılamadığı için de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından koalisyon kurma görevi aldı ve bu doğrultuda CHP ile görüşmelere başladı. Anayasaya göre 45 günlük süre zarfında bir hükümet kurulamaması halinde erken seçim olacağı biliniyordu. Beklendiği gibi de CHP ile koalisyon hükümeti kurma çabaları başarılı olamadı ve 1 Kasım 2015 tarihinde yeniden bir genel seçim olacağı açıklandı.

7 Haziran ve 1 Kasım tarihleri arasında ise 3 yıldır çözüm süreci ile sessizliğe bürünen ülkemizde yeniden terör sorunu hortladı. İstikrarsız ve hükümetsiz bir Türkiye’yi gözüne kestiren şer odakları , çözüm süreci boyunca bir takım iyi niyetli suistimalleri göz ardı ederek yeniden silahlı çatışma ortamına girdiler. Ara geçiş hükümetinin de Başbakanı olan Ahmet Davutoğlu, teröre karşı kesin bir tavır sergileyerek operasyonlardan asla taviz verilmeyeceğini açıkladı ve bu doğrultuda da bugüne kadar sürmekte olan operasyonların startı verildi. 

1 Kasım 2015 tarihinde bu kardeşinizin de 2.Bölge Milletvekili Adayı olarak katıldığı seçimlerde Ak Parti %49,5 ‘luk oy oranı  ile yeniden tek başına iktidar olmuş ve hükümet kurulmuştu. Seçim beyannamesinde açıklanan maddeler adım adım gerçekleştiriliyor, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İzmit körfez geçiş köprüsü bitiyor, dünyanın en büyük havalimanında inşaat çalışmaları son hızla devam ediyorken ne oldu da yeniden bir kongre kararı alınarak Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı bırakacağını öğrendik? Bunu gerçekten bizde bilmiyoruz fakat Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kongre kararı açıklarken sarfettiği sözler ve sergilediği duruş gerçekten taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanmıştır. Ak Parti içerisinde çatlak bekleyenlere de en güzel cevabı vermiştir. Özellikle söylediği bir cümle var ki beni de oldukça etkiledi ; 
'Biz sadece bir tek dosya tutana inanırız. Bu sağ ve sol omzumuzda dosya tutanlar var ya onlar hakkı yazsınlar gerisi ne yazarsa yazsın. Kim ne fitne yaparsa yapsın kim ne üretirse üretsin kim ne yaparsan yapsın, hepimiz önce bu iki dosya yazıcının dosyasından korkalım, Allah'tan korkalım; başka hiçbir şeyden korkmayalım.' 
Ne kadar veciz bir ifade! 
Adeta siyasetle iştigal olanlar için tek başına bir manifesto ve uyulması gereken yegane düstur.
Şu anda herkesin merakla beklediği tek soru yeni Genel Başkan ve Başbakan’ın kim olacağı. Gündemde olan isimler var tabi, Binali Yıldırım, Mehmet Ali Şahin, Bekir Bozdağ ilk anda akla gelenler. Bir de Gaziosmanpaşalı hemşehrimiz Süleyman Soylu beklentisi de yok değil. Bu isimler arasından kim olursa olsun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli iletişim ve mutabakat içerisinde çalışacağı kuvvetle muhtemel. Fakat bir de geçtiğimiz hafta gündeme düşen bir açıklama var ki, sanıyorum bir çok kişi gözden kaçırdı. O da Partili Cumhurbaşkanlığı için anayasa değişikliği paketi hazırlanması. Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli yaptığı açıklamada ; “Daha dar kapsamlı değişiklik içeren 4-5 maddelik bir Anayasa değişiklik teklifini getirmeyi düşünüyoruz. Zaten mevcut sistem, yarı Başkanlık sisteminin yüzde 70-80 özelliğini taşıyor. Bizim getireceğimiz sistem partili Başkanlık” dedi. Bir bakarsınız 22 Mayıs tarihinde seçilen Genel başkanın akabinde, yapılacak bu değişiklikle Recep Tayyip Erdoğan yeniden Ak Parti Genel Başkanı olur Partili Başkanlık sistemine de hukuki olarak geçmiş oluruz.

Mevla görelim neyler, Neylerse güzel eyler..
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153