banner171

Akıllı Telefonlar...

Günümüzde 7’den 77’ye herkesin cebinde bulunan hatta uyurken bile başucumuzda yer alan cep telefonları.    Buna göre cep telefonu demek ne kadar doğru? Yapay uzvumuz gibi artık… Peki cep telefonları bizleri hangi yönleri ile cezbediyor; estetik görünümleri mi; yoksa özellikleri mi?


Son zamanlarda telefonlarda müthiş bir estetik yarışı var. Bazı firmalar inceliği ön plana koyarken bir kısmı da içerisinde barındırdığı özellikleri yükseltiyor. Bana göre, çoğu kimse  telefonlardaki özelliklerin tamamını kullanmıyor, hatta ne işe yaradığını bile bilmiyor. Gözlemlediğim kadarıyla kişiler, estetik olarak veya yeni modeli çıkmış hemen almam lazım diyerek telefonu alıyor, hâlbuki aldığı telefon taş çatlasa 3 aylıktır. Burada bilinçsizce para harcamak, çılgınca tüketime teslim olmak söz konusu.

Daha önce de belirttiğim gibi, telefonların özellikleri tam olarak kullanılmıyor en çok kullanılan özelliği internet, kamera olsa gerek.
Geçenlerde bir arkadaşımız telefonda geniş kapsamlı takvim tutmak istediğini fakat kendi telefonunda olmadığını düşünerek bir üst modelini alacağını belirtti. Telefonu incelediğimde geçen senelerde en son moda telefonlardan hatta bir firmanın amiral modellerinden biri olduğunu gördüm. İstemiş olduğu özelliğin olduğunu kendisine söyledim, hatta takvimine o gün ki videolarını eklenti olarak ekleyebileceğini notlarını en ufak ayrıntısına kadar yazabileceğini ve bu notları telefonu yanında olmadan internete girdiği her yerden ulaşabileceğini söyledim. Doğal olarak şu an bir üst modeli almaktan vazgeçti. Demek oluyor ki bizler telefonları aldığımızda kesinlikle özelliklerini tam anlamıyla bilmiyor, kullanmıyoruz tabii bu söylediğim herkes için geçerli değil. Şunu da unutmamak gerek telefonlar akıllı değildir akıllı olanlar bizleriz.

Estetik dediğimizde her zaman sağlamlık, incelik, renkler ve hoş bir görünüm isteriz. Bazı telefon firmaları sağlam olması için üretmiş oldukları telefonların camlarını uçak camı imalatında kullanılan maddelerden oluşturuyor; bazıları kasalarının sağlamlığı için çelik gövde yapıyor. Tabii bunların hepsinin bir arada olması biraz imkânsız gözüküyor fakat olma ihtimalide yok değil… Örneğin ben, telefonumun işlevselliğine ve estetik gözükmesine bakarım. Sağlamlık bakımından pek fazla incelemem çünkü her telefon bir şekilde gövdesinden zarar alabiliyor. Düşünsenize kullandığınız otomobil ilk aldığınız gibi kalmıyor, ama onu korumak da size ait.

Sonuç olarak eğer ki gerçekten bir telefon almak istiyorsanız iyi bir inceleme yaparak alın; her şekilde inceleyin: fiyat, görünüm,  teknik özellikler… Bu konuda fazla bilginiz yoksa internet gibi güzel bir nimetin içeriğinden faydalanabilirsiniz.
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153