banner171

100 Kişi Kura Çekimiyle Arnavutköy Belediyesi'nde İş Sahibi Oldu

Arnavutköy Belediyesi, İŞKUR ile ’Toplum yararına program’ ismiyle imzaladığı protokolle 100 kişiyi, Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde işe aldı.

100 Kişi Kura Çekimiyle Arnavutköy Belediyesi'nde İş Sahibi Oldu

 Arnavutköy Belediyesi, İŞKUR ile 'Toplum yararına program' ismiyle imzaladığı protokolle 100 kişiyi, Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde işe aldı. 200'ün üzerinde başvurunun yapıldığı işte çalışacak olanlar noter huzurunda yapılan kura çekimiyle belirlendi.

Arnavutköy Belediyesi, İŞKUR ile 'Toplum yararına program' ismiyle imzaladığı protokolle 100 kişiyi, Arnavutköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde işe aldı. 200'ün üzerinde başvurunun yapıldığı iş ilanında çalışacak olanlar noter huzurunda kura çekimiyle belirlendi. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'nın öncülüğünde gerçekleşen projede, Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcıları; Kemal Aygenli ve Hakan Şişman,kura çekerek işe alınacak 100 kişi belirlendi. Kura da ismi çıkan vatandaşlar ise büyük mutluluk yaşayarak projenin mimarı olan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı'ya teşekkür etti.

"7 yıl da yaklaşık olarak 21 bin kişi istihdam için yönlendirildi"

Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, "Bugün Arnavutköy'de mevsimsel olarak alınacak olan işçilerin burada kura çekimini gerçekleştireceğiz. Kura da ismi çıkan arkadaşlar Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışacak. Onunla alakalı; çiçek ekimi, budama işleri yapacaklar. Arnavutköy Belediyesi İstihdam Merkezi diye bahsettiğimiz (ABİM) birimimiz, Sayın Belediye Başkanımız Ahmet Haşim Baltacı'nın bir projesi. Bu pek çok ilçe de uygulanan bir proje olmasına rağmen Arnavutköy'de daha çok işçilerin yaşadığı bir yer olduğundan, vatandaşlarımızın iş taleplerini ayaklarına getirmiş oluyoruz. İş aramakta zorluk çekmemeleri, ve bu arkadaşlarımızı çevremizde mevcut bulunan sanayi kuruluşlarına da yerleştirerek iki taraflı fayda sağlamak amacıyla çalışıyoruz. 7 yıl da yaklaşık olarak 21 bin kişi istihdam için yönlendirildi. ve buradan hem işçi hem de işveren memnun" diye konuştu.

3 haftadır işsiz olduğunu belirten Heybet Aydın, "Kura da ismim çıktı. 3 haftadır işsizdim. Eleman fazlalığından dolayı işten çıkarılmıştım. 3 haftadır iş arıyordum. Dün geldim başvurdum. Bugün ismim çıktı" dedi.

Lise mezunu olduğunu söyleyen Zeynep Yelboğa ise "İş bulamadığım için başvuruda bulundum, sonrasında kura bana çıktı. İsmi ilk okunanlardanım. Heyecanlıyım. Böyle bir çalışma yaptığı için Arnavutköy Belediye Başkanımız Ahmet Haşim Baltacı'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153