banner171

Deprem sonrası Arnavutköy'de 15 bina ve 1 okul mühürlendi.

Deprem sonrası Arnavutköy'de 15 bina ve 1 okul mühürlendi.

Deprem sonrası Arnavutköy'de 15 bina ve 1 okul mühürlendi.
 İstanbul'da Silivri açıklarında  meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmalarını tamamlayan Arnavutköy Belediyesi ekipleri, hasarlı 15 bina ve 1 okulu mühürledi. Mühürlenen binaların akıbeti ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yapacağı kapsamlı incelemenin ardından belli olacak. Hasar tespit çalışmalarının ardından bir açıklama yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, deprem sonrası 95 bina için şikayet aldıklarını söyledi ve yapılan incelemelerin ardından 15 bina ve 1 okulun mühürlendiğini belirtti..

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladığı depremin ardından ilçede kurulan Afet Koordinasyon Merkezi’nde çalışmaları yakından takip etti. Sosyal medya hesabından Arnavutköy’deki hasar tespit çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Başkan Haşim Baltacı: “İlçe genelinde vatandaşlarımız tarafından çağrı merkezimize gelen tüm şikâyetler hızla değerlendirilmektedir. Çok şükür üzücü bir hadise yaşanmamıştır. Belediye ekiplerimiz, Kaymakamımız Ahmet Odabaş ve diğer ilçe yöneticileri ile birlikte, Afet Koordinasyon Merkezimizde çalışmalarımız devam etmektedir. Tekraren geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca görevlendirilen teknik ekipler hastane, okul ve kamu binaları öncelikli olmak üzere, hasar ihbarı yapılan mesken ve işyerlerinde “ön tespit” incelemeler yaptı. Bu incelemeler neticesinde kontrol edilen 55 okuldan 14 okulda eğitime ara verildi. Tatil edilen okulların içerisinde Arnavutköy’de bulunan Şehit Er Tuncer Türkan Ortaokulu da yer alıyor. 

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2019, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153