banner171

Kamp Ateşini Başkan Baltacı Yaktı

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen Gençlik Kampı’nın ilk hafta programı son buldu.

Kamp Ateşini Başkan Baltacı Yaktı
Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gençlik Kampı, bir ay sürecek. Her hafta farklı yaş kategorilerine  hizmet verecek olan kamp, haftanın ilk günü başlayıp, Cuma  günü son buluyor. Her hafta 120 öğrencinin katıldığı Arnavutköy Belediyesi Gençlik Kampı’nda öğrenciler doğa ile iç içe bir yaşam sürüyor. Bir hafta boyunca eğitim alan öğrenciler, gençlik kampında memnun bir şekilde ayrılıyorlar. Sabah 07.00 da kalkan öğrenciler, sabah kahvaltısından sonra çeşitli eğitimlere tabi tutuluyorlar. Dini eğitimlerin yanı sıra ilk yardım, ebru sanatı, okçuluk ve geleneksel sporumuz matrak sporunun  eğitimlerini alarak, günü tamamlıyorlar. Ayrıca gün içerisinde macera parkı, kano, tırmanma, bocce, dart ve dev salıncak gibi spor faaliyetlerine katılıyorlar.

    

İlk Hafta Gençlik Kampı Son Buldu

Arnavutköy Belediyesi tarafından Ağustos Ayı boyunca her hafta düzenlenecek gençlik kampının, ilk öğrencileri kamptan ayrıldı. Bir hafta doğa ile iç içe bir yaşam süren öğrenciler, akşam saatlerinde yakılan kamp ateşi ile birlikte son gecelerini yaşadılar. Bir hafta boyunca çadırlarda kalan öğrenciler, eğitmenleri gözetimde dolu-dolu bir hafta geçirdiler.

Gençlik Kampının ilk hafta programında bulunan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı  öğrenciler ile bir araya gelerek, kamp ateşini yaktı.

Kamp alanında konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Böyle güzel bir ortamda ve çok eğlenceli bir etkinlikte bir aradasınız. Öncelikle bu işte emeği olan abilerinize, büyüklerinize, liderlerinize teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Tabii ki gönüllü olarak buraya gelip bu güzel etkinliklerden faydalanma fırsatı buldunuz.

Çalışacağız, gayret edeceğiz, mutlaka okuldaki derslerimizi en başarılı şekilde yürüteceğiz ama bir yandan da aklımızı, ruhumuzu, bedenimizi her an sağlıklı, dinç ve hazır tutacağız. İşte bu çalışmaların temel maksadı bu. Sizlere nasıl katkı sunabiliriz? Hayatınızda sizleri nasıl sağlıklı bir geleceğe götürebiliriz? Bu hedeften yola çıkarak, böyle bir kamp yıllardır hayalimizdi. Nasip bu güneymiş. Bu gün sizlerle bu çalışmamız hayata geçti. Gelecekte bu işi daha profesyonel hale getireceğiz.  Daha güzel bir şekilde bu alanı kullanma fırsatımız olacak. Belki ilerde sadece ilçede yaşayan öğrencilerimize değil ilçe dışından gelen öğrencilerimize de hizmet verecek. Buradan çok farklı donanımlarla çıkacaksınız. Biliyorsunuz ki insanlar özellikle yetişme çağında müspet bir vaziyette hayatına devam eder. Eğer bunları doğru yönlendirebilirsek, değerler eğitimini öğretebilirsek, doğru davranışların ne olduğunu bu yaşta, bu çağda sizlerle paylaşabilirsek; gelecekte sizin hayatınızı yine doğru dediğimiz o istikamete götürmenize katkı sağlamış olacağız. Etrafımıza bakıyoruz; hoş olmayan, hoşnut olmadığımız bir sürü faaliyet alanı görüyoruz. Çocuklarımızın zaman-zaman aileler, anne babalar olarak şikayet ettiğimiz bir takım olumsuzlukları oluyor. İşte bunlara mani olmanın yolu sağlıklı ortamda, sağlıklı şartlarla bu tür etkinlikleri gerçekleştirmek” dedi

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153