banner171

AK Parti döneminde defalarca kez durdurdukları projeyi şimdi sahiplendiler!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nde görevliyken (TMMOB) Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesini CHP'nin desteği ile açtığı davalarla 5 kez durduran Gezi davası sanığı Tayfun Kahraman, İBB’de Daire Başkanı olunca AK Parti döneminde tamamlanan projeyi sahiplendi.

AK Parti döneminde defalarca kez durdurdukları projeyi şimdi sahiplendiler!
 CHP’li Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediyesi Başkanlığı’nda danışmanı olan Gezi davası sanığı Tayfun Kahraman’ı İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine getirdi. İBB yöneticisi Kahraman, Bayrampaşa’daki 2 bin 700 konutluk AK Partili İBB’nin projesine eskiden dava açmıştı. CHP’li İmamoğlu ve Kahraman bugün, AK Partili İBB’nin projesini sahiplenip kendi projeleri gibi lanse etti. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Göksu, bu derin çelişkiye tepki gösterdi. 
 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi kendisine ait olmayan bir projeyi daha kendine aitmiş gibi sundu. CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun "İstanbul'un en önemli gündemi; afete hazırlık ve güvenli yaşam alanları ihtiyacıdır, suni gündemler değildir. Bayrampaşa İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm projesi tamamlandı. 2 bin 270 ailemiz artık güvenli konutlarda yaşayacaklar" demesi dikkat çekti.

AK PARTİ PROJESİNİ 5 DEFA DURDURDU

Proje alanı olan Bayrampaşa Cezaevi'nin yıkımı 2009 yılında yapıldı. AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde kentsel dönüşüm için projelendirme yapıldı. Bu projeye göre, 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi ve yeşil alanların yapılmasına ilişkin imar planını hazırlandı.


Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2020, 13:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153