banner171

Aliya İzzetbegoviç ölümünün 13'üncü yılında Bayrampaşa'da anıldı

Aliya İzzetbegoviç ölümünün 13'üncü yılında Bayrampaşa'da anıldı

Aliya İzzetbegoviç ölümünün 13'üncü yılında Bayrampaşa'da anıldı
 Bayrampaşa Belediyesi, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in 13'üncü ölüm yıl dönümü münasebetiyle, anma programı düzenledi. Programa katılan Aliya İzzetbegoviç'in yakın silah arkadaşı Albay Şerif Petkoviç, 'Sayın Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan'a bırakılan, verilen esasen tüm ümmete, tüm İslam dünyasına, tüm Müslümanlara tevdi edilmiş olan bir emanettir' dedi.
Bayrampaşa Belediyesi, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in 13'üncü ölüm yıl dönümü münasebetiyle, anma programı düzenledi. Programa katılan Aliya İzzetbegoviç'in yakın silah arkadaşı Albay Şerif Petkoviç, "Sayın Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan'a bırakılan, verilen esasen tüm ümmete, tüm İslam dünyasına, tüm Müslümanlara tevdi edilmiş olan bir emanettir" dedi.

Bayrampaşa Belediyesi, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in 13'üncü ölüm yıl dönümü münasebetiyle, Aliye İzzetbegoviç Anadolu Lisesi Kültür Salonu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Bosna kahramanı İzzetbegoviç'in yakın silah arkadaşı Albay Şerif Petroviç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış sonrasında ise 13'üncü ölüm yıl dönümü münasebeti ile İzzetbegoviç'in isminin verildiği kültür salonunda Kuran-ı Kerim okutularak anma programı düzenlendi. Bosna katliamı ve 15 Temmuz'a ilişkin görüntülerin izletildiği salonda bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

"İzzetbegoviç, büyük bir dava ve fikir adamıydı"

Anma programında konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Aliya bir İslam manifestosu yazdı. Allah gani gani rahmet eylesin. Büyük bir fikir adamı büyük bir dava adamı. Mukaddes davasının mukaddes hamalı olma mücadelesini vermiş, yıllarca. O gün o şartlarda silah kalmamış, mühimmat kalmamış, dost kalmamış, herkes düşman. Yok etmek için büyük mücadele veriyorlar. Birleşmiş Milletleri, NATO'su hepsi tamamen oradaki Müslüman katliamını Sırplarla birlikte yapabilmenin mücadelesini veriyor. Böyle bir zamanda yok olmayı görür görmez o anlaşmayı imzalamıştı. Aliya İzzetbegoviç, Dayton anlaşmasını imzalamasaydı bugün Bosna'da Müslüman Boşnak kardeşimiz belki de olmayacaktı" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanımız o emaneti iyi koruyor"

Bosna'ya aşık olduğunu dile getirerek sözlerine devam eden Aydıner, "Bosna'yı çok seviyorum. Benim Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'da oraya aşık. Ve biz Türkiye Cumhuriyeti olarak Bosna-Hersek'e Bosna-Sancak'a ebediyete kadar her türlü yardımı yapmakla mükellefiz. Çünkü rahmetli Aliya, vefat etmeden önce sayın cumhurbaşkanımıza, 'Burası Osmanlı bakiyesi, sen Osmanlı torunusun, biz sana Bosna halkını emanet ediyoruz, o emaneti iyi koru' dedi. Ve, sayın cumhurbaşkanımız da o emaneti en iyi bir şekilde koruyor" şeklinde konuştu.

Anma programına katılan Aliya İzzetbegoviç'in yakın silah arkadaşı Albay Şerif Petkoviç, salonda Srebrenitsa katliamına ilişkin görüntüleri izledi. Görüntülerden etkilendiğini belirten Petkoviç, "Sayın cumhurbaşkanımıza hizmetim esnasındaki görüntü değil diğer görüntüler beni duygulandırdı. Allah ne büyüktür zikrinin olduğu ve savaşta aynı duygu ve heyecanı yaşadığımız an beni duygulandırdı. Bu akşam bizler bu görüntüleri izlerken diğer kaynaklardan edinemeyeceğimiz bilgilere şahit ve sahip olduk" dedi.

"Kendisi insanlığın, özgürlüğün ve halkların yaşama hürriyetinin emanet olarak verildiğini kastetmiştir"

Önemli gördüğü bazı noktalara temas etmek istediğini ifade ederek sözlerini sürdüren Petkoviç, "Sayın Cumhurbaşkanınız Recep Tayyip Erdoğan'a bırakılan, verilen esasen tüm ümmete, tüm İslam dünyasına, tüm Müslümanlara tevdi edilmiş olan bir emanettir. Merhum cumhurbaşkanımız bölge, harita ve ülke olarak sadece Bosna-Hersek'in emanet olarak verilmesini kastetmedi. Kendisi, insanlığın, özgürlüğün ve halkların yaşama hürriyetinin emanet olarak verildiğini kastetmiştir. Bizler vefatının üzerinden 13 yıl geçtikten sonra, ona ihtiyacımız olduğunu, onun eksikliğini yaşadığımızı idrak etmek zorundayız. Kati olarak Bosna-Hersek onun yokluğunu yaşıyor. Hiçbir zaman bizlere savaşın bitimiyle mücadelenin sona erdiğini söylememiştir. Bu akşam ki bu güzide toplantımız da bizim mücadelemizdir. Mücadelemizin devam ettiğine bir işarettir" diye konuştu.

Program sonunda ise Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'in yakın silah arkadaşı Albay Şerif Petkoviç'e plaket takdim etti. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153