banner171

Arda Turan, Boğaz Tokluğuna Top Toplarken Dünya Yıldızı Oldu

Galatasaray'ın altyapısında 2001'de top toplayıcısı olan Arda, dünya devlerinden Barcelona'ya transfer oldu.

Arda Turan, Boğaz Tokluğuna Top Toplarken Dünya Yıldızı Oldu
 İşitmedikleri küfür, yemedikleri azar kalmadığı gibi, boğaz tokluğuna 90 dakika görevdeydiler. Büyüdüler, yıldız oldular. Hatta Başkanlığa kadar yükselenleri bile oldu. Futbolda adeta bir gelenek haline gelen ve neredeyse bütün futbolcuların geçtiği aşama yıllar sonra meyvesini veriyor.
İŞİTMEDİKLERİ AZAR KALMADI

Maçlarda çizginin dışına kaçan topları toplayarak başlayan bu aşama, ilerleyen zamanlarda yeşil zemindeki bir çok yıldız futbolcunun doğması açısından önemli bir görev. Onların ismi 70'li yıllarda 2.5'luğa çıkmıştı. Bir-iki saniyelik gecikmede işitmedik azar, yemedikleri küfür kalmıyordu. Ama bazıları var ki, bu yoldan gelip, talih kuşunu bile sollayarak trilyonlara varan servetleri ile en uç noktalara ulaşıyordu. Kimi yırtık eşofmanla, kimi ayağındaki krampondan yoksun, kimi de üstüne giyecek tişörtü olmadan top topluyor, hayata atılıyordu.

ERKEK DERGİSİNE KAPAK OLAN BİLE VAR

Yaşadıkları tutku takım öndeyse yavaş, geride ise hızlı hareket eden, bazen taktik bile verenlerin işi kolay görünse de bir çok zorluğu olan bu iş sonunda kimi başkan, milletvekili, ünlü futbolcu, kimi ise teknik adam oluyor. Hatta ünlü erkek dergisi ile anlaşan birilerine rastlamak da mümkün. 22 yaşındaki Brezilyalı top toplayıcı Fernanda Maia, ünlü erkek dergisi ile bu sayede anlaştı. Botafogo'ya attırdığı gol ile tüm dünyanın diline dolanan Maia, maç görüntülerinin yayılması üzerine üne kavuştu ve ABD kökenli erkek dergisi ile anlaşma sağladı.

Tokatspor Kulübü'nün 2011 yılında seçilen Başkanı Fazıl Adağ, top toplayıcılığı, amigoluk, taraftar dernek başkanlığı ve son olarak ise kulüp başkanlığına yükselmesi en çarpıcı örneklerden..

Top Toplayıcılıktan üne kavuşan isimlerden bazıları şu şekilde:

Arda Turan: Galatasaray'ın altyapısında 2001'de top toplayıcısı olan Arda, dünya devlerinden Barcelona'ya transfer oldu. 14 yıl önce alt yapıdayken çekilmiş fotoğrafı bulunan Arda, ilerleyen zamanlarda A Milli Takım'da kaptan unvanını aldı.

Cenk Tosun: Frankfurt'ta top toplayarak başladığı futbol kariyerinde şu anda Milli Takım seviyesine ulaştı.

Sercan Yıldırım: Bursa stadına kaçak girişler yapan Sercan, daha sonra girdiği alt yapıda top toplamaya başladı. Şimdiler de ise Buraspor'un forvet mevkiinde forma buluyor.

Ali Kuçik: Futbola Yavuz Sultan Selim Kulübü'nde başladı. 2003 yılında lisanslı oldu ve 2004 yılında Beşiktaş'a transferi gerçekleşti. 2006-2007'de A2'de top koşturan Ali Kuçik, 2008'de Ertuğrul Sağlam tarafından A takıma çağırıldı.

Necip Uysal: Ağabeyinin teşvikiyle futbola 10 yaşında 2001 yılında Bayrampaşa'nın Yıldırım Bosnaspor takımının alt yapısında başladı. 2004 yılında Beşiktaş'ın alt yapısına transfer oldu. 2009 yılından itibaren profesyonel kariyeri başlayan Necip, A Milli Takım ile de bir çok maçta görev aldı.

Nihat Kahveci: Esenlerspor'da futbol kariyeri başlayan Kahveci, 1996'da BJK A2 takımında forma giydi. 1997-98'de A takıma alındı. 2012 yılından itibaren ise Villarreal'de alt yapı hocası olarak görev yapıyor.

Sergen Yalçın: BJK'nın alt yapısında başladı.

Emre Belözoğlu: 1996-97 yılında Ali Sami Yen'de oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçında top toplayıcı olan Emre, şu anda Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nde top koşturuyor.

Okan Buruk: Büyükçekmece'de yerel bir kulüpte başlayan futbol yaşantısı, 11 yaşında Galatasaray'ın alt yapısı ile devam etti. Buruk şu anda Medicana Sivasspor'un teknik direktörü.

Saffet Sancaklı: Kültürspor'da 1983 yılında futbol hayatı başladı. 1998-99 sezonunda Kombassan Konyaspor'da futbolu bıraktı. Yaşamını milletvekili olarak sürdürüyor.

Zeki Yavru: 2002 yılında Trabzon Telekomspor'da top toplayıcı olarak başladığı futbol yaşantısı sonralarda üne kavuş tu ve şu anda Kayserispor'da forma giyiyor. (Babam stat görevlisiydi, beni top toplayıcısı yapması için çok yalvardım. O dönemde Telekomspor'da forma giyiyordum. Şimdi Hüseyin Avni Aker'de sahaya futbolcu olarak çıkmak inanılmaz.) (Vahid Halilhodzic'in ilk teknik direktörlüğüne saha kenarında yan yana fotoğrafı var)

Nuri Şahin: 2002 yılında 13 yaşında olan Nuri, Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'da top toplayıcısıydı. Nuri Şahin halen Borussia Dortmund'da görev almaktadır.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2016, 13:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153