banner171

Balkan Dernekleri Federasyonu Bayrampaşa'da

Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu ilk istişare toplantısı Bayrampaşa Ada Park’ta gerçekleştirildi. Toplantının onur konuğu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu idi.

Balkan Dernekleri Federasyonu Bayrampaşa'da
Federasyon Başkanı Recep Varol’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısına, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Başkanımız Remzi Aydın, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Bayrampaşa ilçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol ve dernek üyeleri katıldı.  Federasyon Başkanı Recep Varol derneklerinin kuruluşunu anlattıktan sonra protokol birer konuşma yaptı. 


Varol: Türkiye’nin 81 şehrinde göçmen var

Varol konuşmasında Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu olarak uluslararası alanda iş birliği yapmak, sivil inisiyatif oluşturmak, toplum ve ülke menfaatlerinin ön planda tutulduğu faaliyetlerde buluşmak istediklerini belirterek, “Öncelikle katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin 81 şehrinde Balkan göçmeni var. Sadece 1924-34 Lozan Antlaşması gereği, Balkanlar’dan Türkiye’ye getirilen 52 şehirde hemşerilerimiz var. Özellikle İstanbul’da çok önemli bir nüfusa sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Çatalca, Silivri bizim çok yoğun hemşeri kitlemizin yaşadığı bölgeler. Federasyonumuz ülke içinde ve dışındaki diğer STK’lar ile işbirliği içinde olmaktadır. Federasyonumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin Balkanlar’a ve orada yaşayan soydaş ile akraba topluluklarına ilişkin sivil politikalarının oluşmasına katkı sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Soylu: Türkiye’nin önemli parçası Balkan göçmenleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da kendisinin aslen Trabzonlu olmasına rağmen Gaziosmanpaşa’da Balkan kökenli vatandaşlarının içinde büyüdüğünü ve bir çok arkadaşının olduğunu ifade ederek, “Balkan kökenli vatandaşlarımız Türkiye’nin en önemli parçalarından birisidir. Federasyon olarak yaptığınız iş, insanlık ve büyük medeniyet içindir. Federasyonun gerek kuruluşunda ve gerek sonraki yıllarında emek vermiş, bu yolda her türlü fedakarlığa katlanmış olan değerli yönetici ve üyeleri minnetle anıyor; kendilerine saygılarımı sunuyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi.  

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2014, 12:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153