banner171

Bayrampaşa daki Tarihi Maltepe Kışlası yenileniyor..

İstanbul İl Özel İdaresi, Bayrampaşa'daki tarihi Maltepe Kışlası'nı restore ettiriyor. İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kışlanın, Sultan II. Mahmut devrinde Hekimbaşı Mustafa Behçet Efendi'nin önerisiyle yaptırıldığı ve "Asakir-i Mansure Hastanesi" adıyla da anıldığı belirtildi.

Bayrampaşa daki Tarihi Maltepe Kışlası yenileniyor..

Bayrampaşa daki Tarihi Maltepe Kışlası yenileniyor..
 
İstanbul İl Özel İdaresi, Bayrampaşa'daki tarihi Maltepe Kışlası'nı restore ettiriyor. 
 İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, kışlanın, Sultan II. Mahmut devrinde Hekimbaşı Mustafa Behçet Efendi'nin önerisiyle yaptırıldığı ve "Asakir-i Mansure Hastanesi" adıyla da anıldığı belirtildi.

Maltepe Kışlası'nı yenileme çalışmaları kapsamında, yapının dış ve avlu cephelerinde mevcut sıvanın kaldırılarak, Horasan harçla kaba ve ince sıva yapıldığı bildirildi.

Yapı cephesindeki özgün olmayan tuğlayla yapılmış bacaların kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, çatıdaki yapısal formu bozulmuş ve tehlike arz eden betonarme saçakların da belirli bir ölçüde kısaltılarak gerekli onarımlarının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Günümüzde Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan tarihi yapıda devam eden restorasyon çalışmalarının, Aralık 2011 tarihinde tamamlanmasının planlandığı kaydedildi.

-Maltepe KIŞLASI-

Açıklamada, 1827 yılında II. Mahmut'un emri üzerine askeri bir hastane olarak yaptırılan Maltepe Kışlası'nın, 600 yatak kapasiteli ve 4 cepheli olduğu, orta yerinde büyük bir avlu bulunduğu ifade edildi. Hastanenin 1831 yılında İstanbul'da çıkan kolera salgınında tecrit yeri olarak da kullanıldığı bildirildi.

Sultan II. Abdülhamid devrinde hastanenin oldukça itibar kazandığı, 1. Dünya Savaşı'nda kısmen İntan Hastalıkları Hastanesi şeklinde hizmet verdiği ve İstanbul'un işgali döneminde bir süre daha açık kaldıktan sonra 1922'de lağvedildiği belirtildi.

star


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153