banner171

Bayrampaşa Otogarında Dilenci Operasyonu

Bayrampaşa Esenler otogarında, insanların duygularını kullanarak dilenen ve bu sırada çocukları kullanan dilencilere polis tarafından sabahın erken saatlerinde operasyon yapıldı.

Bayrampaşa Otogarında Dilenci Operasyonu
 Bayrampaşa Esenler otogarında, insanların duygularını kullanarak dilenen ve bu sırada çocukları kullanan dilencilere polis tarafından sabahın erken saatlerinde operasyon yapıldı. Operasyonda, üçü çocuk 13 kişi gözaltına alındı.
Bayrampaşa otogarında bazı kişilerin çocukları kullanarak dilendiği yönünde yapılan ihbar İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekiplerini harekete geçirdi. Sabahın erken saatlerinde otogara giden ekipler, vatandaşların duygularını sömürerek dilenen şahısları tek tek tespit etti. Dilencilerin otobüslerde sergiledikleri tavır ise cep telefonlarının kameralarına yansıdı. Bir otobüste vatandaşlara yazılı not kağıdı dağıtan bir genç kız, "Babamı kazada kaybettim, 3 kardeşim var onları okutuyorum. Bize yardımcı olun" diyerek vatandaşlardan para topladı. Aynı şekilde otogarın içerisinde vatandaşlardan para dilenen diğer dilenciler cep telefonu kameraları tarafından görüntülendi. Otogarın içerisinde tespit edilen dilenciler, polis tarafından tek tek gözaltına alındı. 3 çocuk Çocuk Şube Müdürlüğüne götürüldü. Burada ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen dilenciler, çıkışta basın mensuplarının görüntü almasına ilginç bir şekilde tepki gösterdi. Çocuk Büro'dan oynayarak çıkan dilenciler, "Neden çekiyorsun. Bu suç mu. Çek kameraman" şeklinde tepki gösterdi. Şahıslar ekip otosuna bindirilirken bir ağızdan tepkilerini dile getirmeye devam etti. Dilenciler, adliyeye götürüldü. 

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153