banner171

Bayrampaşa'da bir Lisede bombalı şaka

Okullarda öğrencilerin birbirlerine yaptıkları masum şakaların şekli değişti. Eskilerin öğrencileri, öğretmenlerinin oturduğu sandalyeye raptiye koymak, arkadaşlarını ıslatmak gibi şakalar yaparken yeni neslin öğrencileri bomba korkulu şakalar yapıyor.

Bayrampaşa'da bir Lisede bombalı şaka
Bayrampaşa’daki bir lisede geçtiğimiz hafta iki öğrencinin evde yapıp okula getirdiği bomba süsü verilmiş paket büyük panik yarattı. Bomba sanılan paket yüzünden okul boşaltıldı, uzman polis çağırıldı.

Bayrampaşa İstanbul Ticaret Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde 4 Kasım’da meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti:

İzledikleri bir haberden etkilenen lise 3 öğrencisi iki öğrenci, arkadaşlarını korkutmak için bomba süsü verilmiş bir düzenek hazırlamaya karar verdi. Kağıtları rulo yaparak sahte dinamit lokumu görünümü veren 17 ve 18 yaşlarındaki öğrenciler, kırmızı mavi yeşil kablolar ve yanıp sönen bir ışıkla gerçeğinden ayırt edilemeyecek bir bomba düzeneği hazırladı. İki öğrenci bunu bir kutuya yerleştirip, çanta içinde okula getirdi.

İki kafadar öğrencinin öğle saatlerinde teneffüsde bahçede bulundukları sırada, bir arkadaşları bomba süsü verilmiş paketin bulunduğu çantadan kalem almak istedi. Çantayı karıştırırken paketi gören ve panik yaşayan öğrenci durumu öğretmenlerine bildirdi. Pakete bakan öğretmenler de düzeneği gerçek bomba sandı. Okul müdürü öğretmenlerin tavsiyesiyle panik halindeki öğrencileri binadan tahliye ederek, polise haber verdi.

Okulda bomba olduğu ihbarı üzerine emniyet birimleri de alarma geçti. Uzman polisler okula sevk edildi. Bu sırada, çantalarındaki sahte bomba düzeneğinin bulunduğunu anlayan iki öğrenci okul müdürüne giderek konuyu anlattı. Arkadaşlarına şaka yapmak için sahte bomba düzeneği yapan iki öğrenci polis tarafından gözaltına alındı.

İki yıl önce izledikleri bir haberden etkilendiklerini ve o günden beri böyle bir şey planladıklarını söyleyen öğrencilerin polise verdiği ifadelerinde “Son günlerdeki olaylardan sonra arkadaşlarımızı korkutmak için böyle bir şey şaka yapmaya karar verdik. Olayın bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştik. İnternetten nasıl bomba yapılacağını araştırdık. Oradan bir şey bulamayınca, filmlerden hatırladığımız kadarıyla sahte düzeneği hazırladık” dedikleri öğrenildi.

Cumhuriyet Savcılığı’nca serbest bırakılan öğrenciler hakkında okullarında disiplin soruşturması açıldığı belirtildi.


 İSTANBUL (DHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153