banner171

Bayrampaşa'da 'jelatin ve cep telefonu' operasyonu

Bayrampaşa'da 'jelatin ve cep telefonu' operasyonu

Bayrampaşa'da 'jelatin ve cep telefonu' operasyonu

 İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı yollarla Brezilya'dan jelatin getirdiği yönündeki ihbar üzerine çalışma başlattı.

Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri yaptığı 2 aylık fiziki ve teknik takip sonucunda jelatinlerin Bayrampaşa'da bir depoda tutulduğunu belirleyerek operasyon kararı aldı. Depoya önceki gün operasyon düzenleyen polis ekipleri yaptıkları aramalarda, 550 kilo yaprak jelatin ve Çin'den getirildiği belirlenen 1062 kaçak cep telefonu ele geçirdi. Depo sahibi F.K. yakalanarak gözaltına alındı. Ele geçirilen yaprak jelatinlerin ve cep telefonlarının yaklaşık toplam 350 bin lira değerinde olduğu öğrenildi.

İZİNSİZ GETİRİLDİGİ BELİRLENDİ, İNCELEMEYE GÖNDERİLDİ

Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda ele geçirilen yaprak jelatinlerin Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın denetimi ve izniyle getirilmesi gerektiği halde izinsiz olarak mikrobiyolojik incelemeler yapılmadan getirildiğini, sağlıksız ortamlarda depolandığını ortaya çıkarttı. Ele geçirilen yaprak jelatinler incelenmesi için İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Kontrol Laboratuarına gönderildi.

YURTDIŞI ÇIKIŞ YASAĞI KONULARAK SERBEST

Vatan Caddesi'nde bulunan Güvenlik Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şüpheli F.K. adliyeye sevk edildi. F.K. çıkartıldığı mahkeme tarafından yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153