banner171

Bayrampaşa'da 'Kentsel Dönüşüm' Hayata Geçiyor

Bayrampaşa eski cezaevi çevresinde kentsel dönüşümün hayata geçmesine ilişkin teklif İBB Meclisi'nde onaylandıEski cezaevi alanında oluşturulacak yapı stoku ile çevresindeki 76 bin metrekarelik alandaki binalar takas edilecek.

Bayrampaşa'da 'Kentsel Dönüşüm' Hayata Geçiyor
 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde Bayrampaşa eski cezaevi çevresinde kentsel dönüşümün hayata geçmesine ilişkin teklif onaylandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının 4. birleşimi İBB'nin Saraçhane'deki binasında yapıldı. Meclis'te 'Bayrampaşa İlçesi İsmetpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Altyapı Mesken ve Kentsel Yenileme Komisyonu Müşterek Raporu' oylamaya sunuldu. Rapor, AK Parti Meclis üyelerinin 'evet', CHP Grubu'nun 'ret' oyuyla oy çokluğuyla kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karara göre, Bayrampaşa eski cezaevi alanında oluşturulacak yapı stoku ile çevresindeki 76 bin metrekarelik alandaki binalar takas edilecek. Eski cezaevi olarak kullanılan Bayrampaşa'daki alanın çevresinde yer alan 76 bin metrekarelik arazideki binalar yıkılarak taşınacak. İBB Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün verdiği teklife göre, Tuna Caddesi, Zürih Sokak ve Kenar Caddesi arasında kalan binalar 'üret-aktar-boşalt' yöntemiyle dönüştürülecek.

Kabul edilen yeni düzenleme kapsamında, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilen bölgenin imar planları, proje tasarım ve uygulama çalışmaları kentsel dönüşüm müdürlüğü tarafından yürütülecek. Belediye Meclisi'nden alınan yetkiyle çalışmalara başlayacak olan müdürlük, Bayrampaşa eski cezaevi alanında konutlar inşa edildikten sonra yeni binaları taşıyacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 19:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153