banner171

BAYRAMPAŞA'DA OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM

Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, okul kantinlerinde detaylı hijyen kontrolü yaptı. Denetlenen 40 kantinden 3’üne idari yaptırım uygulanırken, 37 kantin ise ‘Temizlik ve Hijyen Belgesi’ ile ödüllendirildi.

BAYRAMPAŞA'DA OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM
 Aldığı önlemlerle öğrencilerin okul içinde temiz gıdalarla beslenmelerini ve sürekli sağlıklı kalmalarını sağlamaya çalışan Bayrampaşa Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, zabıta ekipleriyle birlikte Bayrampaşa’daki okul kantinlerinde yaklaşık 2 aydır aralıksız denetimler yapıyor.
Denetimlerde; kantinlerde kullanılan gıdaların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan onaylı olması ve belgelenmesi, gıdaların uygun koşullarda ve kaplarda saklanması, kullanılan mutfak gereçlerinin çelik ve paslanmaz olması, personel giysileri, kantin ilaçlamasının yaptırılıp yaptırılmadığı, gazlı içecek bulundurulup bulundurulmadığı, kantinlerde çalışan işçilerin portör muayene kartları, kantinlerin çalışma ruhsatları ve işletme kayıt belgeleri, temizlik ve hijyen koşulları, tuvalet ve paspas temizliği, havalandırma sistemleri ve bulundurulması gereken etiketler tek tek kontrol edildi.

Denetlenen 40 kantinden 3’üne idari yaptırım uygulanırken, 37 kantin ise ‘Temizlik ve Hijyen Belgesi’ ile ödüllendirildi.

Bayrampaşa’daki okul kantinleri belirli periyotlarla sıkı denetime tabi tutuluyor.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2014, 00:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153