banner171

Bayrampaşa'da patlama: 1 yaralı...

Patlamanın hedefi Çevik Kuvvet polisi miydi? İstanbul'da korkutan bir patlama meydana geldi. Bayrampaşa'da, metro istasyonunun 100 metre ilerisinde yol kenarında bir patlama oldu. Patlamada 1 kişi hafif şekilde yaralandı.

Bayrampaşa'da patlama: 1 yaralı...
Bayrampaşa'daki patlamaya el yapımı, parça tesirli bombanın yol açtığı belirtiliyor. 

İstanbul'da büyük paniğe yolaçan patlamadan sonra ilk açıklama İstanbul Valisi Vasip Şahin'den geldi. Şahin, "Kadife Kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Patlamada yaralanan kişinin 36 yaşındaki Adnan Yalçın olduğu bildirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yalçın'ın durumunu iyi olduğu öğrenildi.

BAYRAMPAŞA’da, görevden dönmekte olan bir Çevik Kuvvet otobüsünün Metro istasyonunun yakınındaki üst geçidin altından  geçişinden saniyeler sonra bomba patladı. Olayda, yoldan geçmekte olan bir aracın sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, Çevik Kuvvet polislerinden yaralanan olmadı. 
Olay saat 17.15 sıralarında meydana geldi. Bayrampaşa Metro İstasyonu’nun yakınındaki Kadife Kavşağı mevkiindeki üst geçidin altında, görevden dönen Çevik Kuvvet polislerini taşıyan otobüsün geçişinden saniyeler sonra şiddetli bir patlama meydana geldi. Polislerden yaralanan olmazken, aracın arka bölümündeki koruma teli düştü. 
Patlama sırasında, yoldan geçen bir aracın sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, aracın camlarında da hasar meydana geldi. Yaralı sürücü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir metronun da camlarının kırıldığı görüldü.

 
METRO SEFERLERİ AKSADI
Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Bir polis helikopteri de havadan sürekli denetim yaptı. Patlamanın olduğu cadde trafiğe kapatılırken, güvenlik güçleri de çevrede önlem alarak delil topladı.
Bu arada, patlamadan sonra metro seferleri bir süre durduruldu. Ardından, seferler tek hat üzerinden yeniden başladı.
 
OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜ
 

 
PATLAMA ANADOLU YAKASI’NDAN BİLE DUYULDU
Patlama sesi Bayrampaşa’ya komşu pek çok ilçeden ve Anadolu Yakası’ndan da duyuldu.
 
EL YAPIMI, PARÇA TESİRLİ BOMBA
Yapılan ilk incelemede, patlamaya el yapımı, parça tesirli bombanın yol açtığı tespit edildi. Doğan Haber Ajansı’nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, saldırıda Çevik Kuvvet otobüsü hedef alındı.
 
PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA
Şiddetli patlama çevredeki güvenlik kamerasına da yansıdı. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde, büyük ve parçalı bir ışık kümesinin yukarıya doğru yükseldiği görüldü. 
Güvenlik kamerası görüntülerinde, Çevik Kuvvet otobüsünün geçişi, "an" denebilecek kısa süre sonra da meydana gelen patlama görülüyor.
 
EMNİYET VE VALİLİK’TEN AÇIKLAMA
Patlamayla ilgili ilk resmi açıklama İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapıldı. Emniyet açıklamasında, "01.12.2015 günü saat 17.15 sıralarında İlimiz Bayrampaşa İlçesi Kadife Kavşağı mevkiinde sebebi bilinmeyen bir patlama meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili incelemeler devam etmektedir" denildi. 
Valilik açıklamasında da, "İlimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebi uzmanlarımızca tüm ihtimaller göz önünde tutularak etraflıca incelenmektedir" denildi. 
 
POLİS ŞÜPHELİLERİN PEŞİNDE
Öte yandan polis bölgede olayın öncesi ve sonrasında şüpheli hareketleri görülen bazı kişilerin eşkalini belirledi ve yakalamak için çalışma başlattı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 21:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153