banner171

Bayrampaşa’da TikTok'çu gaspçılara 264 yıla kadar hapis istemi

9 Pakistanlıyı silah zoruyla ellerini bağlayıp gasbettikten sonra görüntülerini TikTok üzerinden paylaştıkları iddiasıyla tutuklanan 2 şüpheli için ayrı ayrı 264 yıla kadar hapis cezası istendi.

Bayrampaşa’da TikTok'çu gaspçılara 264 yıla kadar hapis istemi

Bayrampaşa İlçe Asayiş Büro Amirliği'ne giden 9 Pakistanlı, Orta Mahallesi Bal Sokak'taki evlerinde gasbedildiklerini söyleyerek şikayetçi oldu.

Mağdurlar, 4 Ocak günü saat 22.30 sıralarında 6 Pakistanlının ikametlerine gelerek ellerini bağladıklarını, daha sonra silah zoruyla kendilerine ait 9 cep telefonu ve yaklaşık 6 bin TL para ve sırt çantalarını gasbettiklerini, o haldeki görüntülerin de TikTok platformundaki hesaplardan paylaşıldığını anlattı.

Bunun üzerine polis, olayın geçtiği adres ve çevresindeki olay gününe ait güvenlik kameraları ile şüphelilerin sosyal medya hesaplarını inceledi.

Söz konusu ikamette yapılan aramalarda, şüphelilerin olayda kullandıkları bir kurusıkı tabanca, bir bıçak ve şikayetçilere ait oldukları tespit edilen bir telefonu ile sırt çantaları ve kıyafetler ele geçirildi.

Yakalanan iki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

İKİ ŞÜPHELİYE AYRI AYRI 264 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Hazırlanan iddianamede olaydan sonra tutuklanan iki şüpheli hakkında, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”“nitelikli yağma” ve “konut dokunulmazlığını ihlal” suçlarında 9 müştekiye karşı ayrı ayrı 127 yıldan 264 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2022, 00:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153