banner171

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Bereket Konvoyu’nun Gostivar’da gerçekleştirdiği organizasyon'da.

Bereket Konvoyu’nun Makedonya’daki 2. programı olan Gostivar iftarına Gostivarlı’ların yanı sıra Türkiye’den de 70 kişilik bir heyet katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Bereket Konvoyu’nun Gostivar’da gerçekleştirdiği organizasyon'da.

Aralarında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milletvekilleri, Meclis Üyeleri, Sponsor İşadamları, Balkan Kökenli Dernek ve Vakıf Başkanlarının bulunduğu heyet üç günlük programlarının ilk gününü, Bereket Konvoyu’nun Gostivar’da gerçekleştirdiği organizasyona ayırdılar.

İftar saati alana gelen heyet hazırlıkların tamamlanması ile birlikte kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldılar. Programa Makedonya Devlet Bakanı Hadi Neziri, Milletvekilleri, Gostivar Belediye Başkanı, Gostivar Müftüsü ve Türkiye’den gelen heyetle birlikte yaklaşık 2500 kişi katıldı.

Tarihi Saat Kulesi yakınında bulunan ve otopark olarak kullanılan geniş bir mekânda gerçekleşen organizasyon okunan akşam ezanı ile birlikte başladı ve oruçların açılmasının ardından Gostivar Müftüsünün yaptığı dua ile devam etti. Protokol konuşmalarında ilk olarak Gostivar Belediye Başkanı, ardından Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, daha sonra Makedonya Devlet Bakanı Hadi Neziri son olarak ise T:C Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer konuştu.    

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Neziri yaptığı konuşmada şunları söyledi.“Makedonya’yı ilk tanıyan devlet ana vatanımız Türkiye olmuştur. Bu güne kadar hem maddi hem de manevi desteğini hiç esirgememiştir. Bizler vatan bildiğimiz Makedonya’da yaşıyor ve buralarda mücadelemizi veriyoruz. 1912’lerden bu yana minarelerimizden ezanları aksatmadık, İnşallah bu ruhla mahşere kadar da buralarda mücadelemize devam edeceğiz”

“Sevgili Gostivarlılar değerli Makedonyalılar çok daha öz bir ifade ile değerli hemşerilerim, sözlerime başlarken hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Sizlere hemşerilerim dedim çünkü ben Karamanlıyım, biliyorum ki sizler buralara tarihin ta derinlerinden, benim memleketimden buralara kadar geldiniz ve bizim onurumuzu ve gururumuzu bu topraklarda hep ayakta tuttunuz ve korudunuz. ”Diyerek sözlerine başlayan T:C Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer konuşmasında,“Sevgili hemşerilerim biz Makedonya ile aramızda tüm dünyaya örnek olacak güzel dostane bir işbirliği örneği sergiliyoruz. Bunu Makedonya dışında gösterebildiğimiz yegâne ülke Pakistan’dır. Bizler sizler varsınız diye bu ülkeye bu kadar özen ve önem gösteriyoruz. Umarım bu kurulan sofralar, ileride de devam eder. Sizlere konuşmamın sonunda üzerimde olan bir emaneti vermek istiyorum. Sizlere selam getirmemi isteyen Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük selamlarını getirdim” dedi.

Bereket Konvoyunun Gostivar programı, yapılan protokol konuşmalarının ardından Gostivar Folklor ekibinin gösteri ile devam etti. Etkinlik Bereket Ekibinde yer alan İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunun konseri ile son buldu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153