banner171

BEKLE BİZİ İSTANBUL!

Şunu baştan belirtmeliyim ki; Ak parti İstanbul İlçe ve Mahalle teşkilatları üç kademe yönetimi ve Kuruluşundan bugüne kadar emek vermiş dava  sevdalıları ile bu seçimde bir bütün olarak emek verdiler çalıştılar. Eksikler ve hatalar illa ki olmuştur ama; Verilen her görevi elinden geldiğince gece gündüz Ailesinden, İşinden, Zamanından feragat edip çalışanların emek verdiği bir seçim oldu.

Bu davayı bilmeyen insanlar çalışan Dava sevdalılarını sanki Ak partiden maaş alıyor zannettiler. Ama işin aslı memleket sevdalıları bu insanların gayreti ve çalışmasıydı bu seçim. Netice olarak kaybedildi moraller bozuldu. Belki takdir böyleydi alınacak çok ders vardı. Çalışmak kuldan takdir Allahtan dır.
Peki bunca çalışmaya rağmen Neden kaybedildi bu seçim; Bu konuda yüzlerce sebep ve neden söylenebilir-yazılabilir Halkın arasında olan ve teşkilat çalışmalarını bilen biri olarak şu şekil özetleyebilirim. 

Ak parti 17 yıllık iktidarı süresince bu ülkeye müthiş hizmetler yapmış siyasi ve yerel yönetimlerde çıtayı çok yükseltmiştir.

2002 yılı öncesi bir sente muhtaç ülkede bugün serbest piyasa-ticaret ve sanayilerdeki cirolar milyar dolarlara ulaşmıştır. Akabinde gelen yaşam seviyesinin artması ihtiyaçların çoğalması altyapısı olmayan durumlarda manevi ve maddi açıklara neden olmuştur. En önemlisi yapılan bu hizmetler doğru anlatılamadı izah edilemedi.  Ak parti içinde gruplaşmış köhnemiş Metal yorgunluklar  bu kötü gidişin başlangıcı olmuştur. Teşkilat mensuplarının vatandaştan aldığı tepkileri ve istekleri yetkililere ulaştırmayan sempatik ve sorun göstermeyen  yetkililer-yanlış yandaş danışmanlar ve şişirme Medya kaybetmenin yolunu açtı. Mhp ile ittifakın artısı-eksisi belli olmadı.

Gençlere yeteri kadar el uzatılamadı. Seçmen yaşının 18 yaşa indirilmesi iyi olmadı. 31 Mart seçimlerinin iptali yenilenmesini Ak parti haklı olduğu bu davayı yeterince anlatamadı. Chp ve İmamoğlu  Hiç çalışmadan çok iyi şekilde Mağduru oynayıp bu işin galibi oldu. Tüm ülkenin gözü önünde TV ortak yayından önce Modatörle görüşüp soruları alması. 18 günlük Belediye görevinde   Veri tabanını kopyalamak istemesi vb yüzlerce yalan dolanla seçim kampanyası yapmasını İnsanlarımız ya anlamadı yada anlamak istemedi. Çoğunluk İmamoğlu’nun mağdur olduğuna inandı. Binlerce şehidimizin katili Pkk temsilcisi Hdp ile ittifakın tehlikesini  bile inatlaşarak kimse anlamak istemedi.

Seçim kampanyası sürecinde yüzlerce yere-noktaya gidildi insanlarımız dinlendi. Sadece bir örnek verecek olursak bize gelen bir bilgiye göre yakın bir dostumuzun okuldan yeni mezun olmuş Avukat bir oğlunun İmamoğlu’nun mağdur olduğuna inanıp ona oy vereceğini duyup randevu alıp evine gittik. Randevuya  tam  5 kişi gittik. Bir belediye Başkanı bir meclis üyesi ,iki ilçe yönetimi ve birde dayısıyla. Avukat genç bizim geleceğimizi bildiği halde bizi güzide bir spor kulübümüze  ait şort ve forma ile karşılayıp bize su bile ikram etmekten Hicap duyacak tavırdaydı. Tüm bu gözlemlerimize rağmen başta kıymetli Belediye Başkanım olmak üzere kendisine bir saat izah edip destek istedik ama o bizi tiye bile almadı. Tek savunduğu konu İmamoğlu mağdur edildi.  Netice bir oy için bu kadar mücadele edip hala kaybediyorsak söyleyecek bir şey yok.

Bu seçimde vatandaş bizim hizmetlerimizi dikkate almadı. Bu seçimde vatandaş Genel seçim havası gibi yapılan ama maddi olarak herkesin kullanamadığı Osmangazi köprüsü-Yavuz Sultan Selim köprüsü-Algı ile Kışın yapılan sebze meyve zamları, paralı poşet  uygulaması,  İşsiszlik, Parti içine çöreklenip halkı tepeden gören bir güruh, Göçmen vatandaşların problemleri, Hala devam eden Eyt algısı vb Nedenini yazamadığım onlarca başlıca sorunlar nedeniyle kaybedildi KADİM İstanbul. Netice olarak biran önce bu sorunları temizleyip gerçekten Halkın arasına karışıp yapılanları doğru izahla düzelir bu durum.

Daha seçim olalı iki gün oldu ama; Chp ve seçmenleri tarafından maalesef manevi ve milli değerlerimize saldırı ve sataşmalar başladı. İmamoğlu’nun teşekkür konuşmasındaki birleştirici olacağız sözleri umarım sadece Algı olarak kalmaz. İki gündür toplu taşım-ulaşım ve ortak  sosyal alan ve manevi yerlerdeki sataşma ve kutlamalar kötü geleceğin habercisi olmaz inşallah.
Dünya Müslümanlarının geleceği ve hayali güçlü bir TÜRKİYE’dir. Eğer bir muhalif parti ve kişi hiç çalışmadan bu seçimi kazanıyor ve insanlarımız anlamıyorsa Ya biz anlatamadık yada Takdir böyleymiş.                                                       

MEVLAM  Neylerse Güzel  Eyler. Yeni Slogan bence BEKLE BİZİ İSTANBUL
YORUM EKLE

banner208

banner148

banner150

banner153