banner171

Bakan Yılmaz açıkladı: İşte MEB'in yeni müfredatı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen 2017-2018 eğitim dönemi için yeni müfradat programını açıkladı

Bakan Yılmaz açıkladı: İşte MEB'in yeni müfredatı
 Bakan Yılmaz, güncellenen öğretim programlarının tanıtımına ilişkin basın toplantısında konuştu Yılmaz, "İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İHL'lerde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredat yenilendi" açıklamasını yaptı.
 

Bakan Yılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Müfredat; öğretmen, öğrenci ve velilerin görüşleri alınarak yenilendi. İlk olarak  2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulamaya  konulacaktır. Ocak 2018'e kadar programlarla ilgili olarak sahadaki  uygulamalarımız üzerinden izleme ve değerlendirme çalışmalası yapacağız.  Haziran 2018'e kadar değiştirilen müfredatların eğitim araç gereçlerini,  ölçme araçlarını hazırlayacağız. Eylül ayından itibaren, okullarımızın  açılmasıyla birlikte, bütün öğretmenlerimizin ve velilerimize programların  ayrıntılı olarak tanıtılacağı toplantılar düzenlenecek. Bu hazırlıklarımızla,  2018-2019 eğitim öğretim yılına tüm sınıflarda ve tüm derslerde yeni  müfredat ile eğitim öğretim  sürecimize istikrarlı ve çok daha ğüçlü  yeni ve yenilikçi bir şekilde devam edeceğiz.

BEDEN EĞİTİM DERSİNİN ADI DEĞİŞTİ

İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İHL'lerde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat yenilenmiştir."

Yenilenen müfredatların  sade ve anlaşılır olması ön planda tutulmuştur.Beden eğitimi dersinin adı, beden eğitimi ve spor olarak değiştirildi.Öğrencilere kazandırılması hedeflenen yeterlilik ve beceriler belirlenirken derslerin tabiatı dikkate alınmıştır.

Müfredatların giriş bölümüne 'değerler eğitimi' başlığı altında bir bölüm eklenmiştir.Müfredatlar yenilenirken farklı kültür ve  medeniyet havzalarının katkıları belirginleştirilmeye çalışılmıştır. Yenilenen müfredatlarda  sadeleştirme ve içerik yoğunluğunun azaltılması ön planda tutulmuştur.Müfredat uygulanırken her türlü farklılığı kapsayıcı ve hassasiyeti koruyucu olmaya odaklanılmıştır. Yapılan saha çalışmalarına ve anketlere 100 bine yakın öğretmen ve veli katıldı.

Bu müfredat, şu ana kadar yapılmış en demokratik, en katılımcı, en çoğulcu müfredattır.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2017, 11:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153