banner171

Binlerce öğrencinin beklediği sonuçlar açıklandı

KYK burs ve kredi başvuru sonuçları biraz önce açıklandı.

Binlerce öğrencinin beklediği sonuçlar açıklandı
 Binlerce üniversite öğrencisi tarafından merakla beklenen KYK burs sonuçları sonuçlarının açıklandığını Bakan Akif Çağatay Kılıç sosyal medya üzerinden duyurdu.
Sonuçlar KYK'nın resmi sitesi olan https://sonuc.kyk.gov.tr'de...


İşte Gençlik ve Spor Bakanı  Akif Çağatay Kılıç'ın yaptığı açıklama!

Sevgili öğrenciler,

merakla beklediğiniz kredi/burs sonuçlarını açıkladık. Sonuçlara https://sonuc.kyk.gov.tr  adresinden ulaşabilirsiniz. Öğrencilerimize bir de güzel haberimiz var! Daha önce Ocak ayından itibaren ödediğimiz kredi ve bursları bu yıl Ekim ayından başlatıyoruz. Böylece, yüksek öğrenime bu yıl itibariyle başlamış gençlerimiz Aralık ayında 3 burs/kredi miktarı birden almış olacaklar. Hayırlı olsun.

Eğitime teşvik amaçlı birçok eğitim desteği bulunmaktadır. Bu eğitim desteğini sağlayan devlet kurumları gerekli denetlemeleri ve düzenlemeleri yaptıktan sonra buna uygun olan öğrencileri ya da öğrenci adaylarını belirleyerek öğrencinin ya da öğrenci adayının bu eğitim desteğinden faydalanmasını sağlıyor. Eğitim desteğinde bulunan devlet kurumlarının en çok teşvik ettiği eğitim düzeyi ise üniversitedir. Bu neden ile üniversite öğrencilerine verilen eğitim destek ücretleri daha fazladır. Eğitim destek ücretini veren kurum ise KYK dır. KYK yalnızca burs ya da kredi imkanı sağlamamaktadır. Aynı zamanda KYK burs kredi imkanı sağlarken yurt imkanını da öğrencilere sunmaktadır. Yurt başvurusunda bulunan birçok öğrenci okula başlamadan önce yerlerini aldı. Ancak burs ya da kredi başvurusunda bulunan öğrenciler merakla ne zaman açıklanacağını bekliyor. KYK burs sonuçlarının Kasım ayı içerisinde açıklanması bekleniyor..

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2016, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153