banner171

EBA'da dersler nasıl işlenecek? İşte tüm merak edilenler...

2020-2021 eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili 13 Kasım'da başlamıştı. Koronavirüs vaka sayısında görülen artış sonrası eğitimin yıl sonuna kadar online devam edeceği bildirilmişti. Gelen son dakika haberine göre, İlk ara tatilin ardından başlayacak uzaktan eğitim sürecine, 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar devam edilecek.

EBA'da dersler nasıl işlenecek? İşte tüm merak edilenler...
 Birinci dönem ara tatili, 16 Kasım Pazartesi günü başladı ve 20 Kasım Cuma sona erdi. Ara tatilde öğretmenler, mesleki gelişim programlarına çevrim içi ortamda katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı'nda, 20 Kasım 2020 Cuma'dan 4 Ocak 2021 Pazartesi'ye kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesi kararı alındı.

Buna göre, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları ile destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak.


Okul öncesi eğitim kurumlarında, haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olacak şekilde planlanacak. Bunun yanında fiziki imkanları uygun okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek.

Bunun yanında ehliyet, gemi adamı ve pilot lisansı almak isteyenlere yönelik kurslar ile çeşitli özel kurslardan yeterli altyapıya sahip olanlar, teorik dersleri uzaktan öğretim yoluyla yapabilecekler. Kurumların uyguladıkları programlardaki uygulamalı eğitimleri ise 4 Ocak 2021'den sonra tamamlanacak.

4 Ocak 2021'e kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav yapılmayacak. Bu tarihten sonra sınavların okul ortamında yüz yüze yapılması planlanıyor ancak 4 Ocak'tan sonra ölçme ve değerlendirme faaliyetleri ile ilgili hususlar salgının seyrine göre değerlendirilecek.

Öğrenciler, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacak.

Yarıyıl tatili ise 25 Ocak 2021 Pazartesi başlayacak ve 5 Şubat 2021 Cuma günü sona erecek.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2020, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153