banner171

Hükümet PKK ile İlişkisi Olan Öğretmenleri de Açığa Alacak

Başbakan Binali Yıldırım, dün Diyarbakır'da STK temsilcileriyle buluştuğu toplantıda teröre destek veren öğretmenler hakkında konuştu.Yıldırım, Terörle iç içe olmuş 14 bin öğretmenin de gerekli incelemelerden sonra açığa alınacağını bildirdi.

Hükümet PKK ile İlişkisi Olan Öğretmenleri de Açığa Alacak
 Başbakan Binali Yıldırım, daha önce yerlerinin değiştirileceği açıklanan PKK ile ilişkisi olduğu belirlenen öğretmenlerin, yeni dönemde görevlendirilmeyeceğini, açığa alınacaklarını açıkladı.
Terörle iç içe olmuş 14 bin öğretmenin belirlendiğini ve bunların ilişkilerinin yapılan inceleme sonunda belirleneceğini ifade eden Yıldırım, bu öğretmenlerin de açığa alınacağını söyledi. Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde:

"Bölgede görev yapan, terörle bir şekilde iç içe olmuş 14 bin öğretmen olduğu tahmin ediliyor. Ancak bunların ne kadarının doğrudan terör örgütüyle ilişkili olduğu, ne kadarının olmadığı yapılacak incelemelerle, soruşturmalarla ortaya çıkacak. Bayramdan sonra okullar açılıyor, Milli Eğitim Bakanımız ile konuştuk, tedbir olarak üzerinde şüphe bulunan, gerekli tespitleri yapılan bütün öğretmenler açığa alınacak, yeni ders döneminde bunlara görev verilmeyecek. Bunun yerine yeni baştan öğretmenlerimizi buraya göndereceğiz. " dedi.

14 BİN ÖĞRETMEN TEK TEK AYIKLANACAK

Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

"Öbürlerine ne olacak. FETÖ’cülerin başına ne geldiyse onların başına da o gelecek. Sadece öğretmenlerle sınırlı değil, terör sadece dağda değil. Terör devletin içinde de var, yerel yönetimin içinde de var. Terörle haşır neşir olmuş bütün kamu görevlilerinin üzerine gidecek ve tek tek ayıklayacağız. Bununla ilgili mücadeleyi sadece kırsalda yapmayız." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2017, 22:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153