banner171

Altın iki yılın en sert düşüşünü görmüştü ardından yeniden yükseldi

Altın dün ticaret savaşları kaygılarının azalmasının ardından iki yılın en sert düşüşünü kaydetmişti. Bugün küresel ekonominin güçsüz seyrine ilişkin yeni sinyallerin etkisiyle tekrar sıçradı.

Altın iki yılın en sert düşüşünü görmüştü ardından yeniden yükseldi
Altın fiyatları Asya ve Avrupa'da imalat faaliyetlerinin Haziran'da gerilemesinin ardından yükseldi. ABD'de ise sektör, PMI verilerine göre sınırlı büyüdü. Büyüme için görünümün kötüleştiğine ilişkin sinyaller merkez bankası teşvikleri için tetikleyici olabilir.

ABD ile Çin'in hafta sonu gerçekleştirilen G – 20 zirvesinde ticaret görüşmelerini sürdürme kararı alması Pazartesi günü ABD hisselerini destekleyerek rekor seviyelere taşırken altını olumsuz etkilemişti.


Yatırımcılar Fed'in para politikasında bir sonraki adımına ilişkin ipuçları için ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisini takip edecek.

Spot piyasada işlem gören altın, Salı günü 1,393.35 dolar görmesinin ardından TSİ 09:00'da yüzde 0.50 artıda onsu 1,391.19 dolardan işlem gördü. Altın fiyatları Pazartesi günü yüzde 1.8 düşüşle Kasım 2016'dan beri en düşük seviyesini görmüştü.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2019, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153