banner171

Kastamonu Daday derneği’nin Cami ve Türbe Ziyareti

Merkezi Eyüp'te bulunan,Kastamonu Daday ilçesi, Çevre Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Kadın Kolları, İstanbul’da bulunan türbe ve camii ziyaretlerinde bulundu.

 İstanbul’daki dernekler arasında en aktif olan Kastamonu Daday Derneği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Kastamonu Daday derneği'nin organize ettiği kültür gezisinde İstanbul’da bulun Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri,Yuşa Hazretleri ,Akbaba türbesi, Kırklar Türbesi,Uzun evliya,Yer altı Camii ve  Mehmet emin tokadi hazretleri ziyaret etti.


Konu ile ilgili Gphaber’e  açıklama yapan dernek başkanı Hikmet Şahin şunları söyledi.” Daday derneği olarak tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak,üyelerimiz arasında birlik ve beraberliği korumak amacı ile türbe ve camii gezisi organize ettik.Kurulduğumuz zaman’dan bugüne kadar hep beraber yürüdüğümüz Kadın kolları ile Kültür gezilerimiz tüm hızıyla devam edecek. Başkan Şahin; Sivil Toplum Kuruluşları  içerisinde Kadınlarımız daha fazla yer almalı, Kadın bakış açısını, Kadın deneyimini, yaşanılanların ve kendi bildiklerinin yaşamı yönetmeye aktarılmasını son derece önemsiyoruz”.Üyelerimizin yoğun ilgisi ile karşılaştığımız gezilerde önce kadın kollarımıza ve değerli hemşerilerime teşekkür ederim dedi.



Kastamonu daday derneği'nin katkılarıyla düzenlenen geziye dernek üyeleri büyük ilgi gösterdi.
Türbe gezisinde memnun Kalan Kastamonulu kadınlar ;“Çok güzeldi. İyiki gelmişim, bizleri buraya getiren derneğimize ve bu imkanı sağlayan Gaziosmanpaşa belediye başkanına teşekkür ederiz.”dedi.



Ziyaret edilen Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri Duası..."Beni sevenler..türbemde bir kez dahi gelip fatiha okuyanlar…denizde boğulmasın…ömrü boyunca yokluk yüzü görmesin…"


Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2014, 13:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hikmet ŞAHİN
Hikmet ŞAHİN - 9 yıl Önce

Bu etkinlikte emek harcayan, Gülsüm ŞAHİN, Derya ŞİŞMAN,Feriha KARA arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153