banner171

Berat Albayrak YEP'i açıkladı: İşsizlik sorununa çözüm geliyor!

Berat Albayrak YEP'i açıkladı: İşsizlik sorununa çözüm geliyor!

Berat Albayrak YEP'i açıkladı: İşsizlik sorununa çözüm geliyor!
 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı ile ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. YEP'te açıklanan istihdam hedeflerine ulaşmak için birçok yöntem belirlendi. İş dünyasının ihtiyaç ve talepleri ile çalışanların şartlarını bir araya getirecek formüller uygulanacak.


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından kamuoyuna tanıtılan 2021-2023 dönemine ilişkin YEP'te istihdamı önceleyen politika ve tedbirler dikkati çekti.

YEP'teki işsizlik tahmini 2020'de yüzde 13,8


Programa göre, koronavirüs salgını sonrası ekonomik toparlanmayı destekleyici, gençlerin deneyim kazanarak iş gücü piyasasına girişlerini kolaylaştırıcı, kısmi süreli çalışmayı teşvik edici ve iş gücü piyasasına ilişkin yapısal düzenlemeleri de içeren İstihdam Kalkanı Paketi uygulamaya alınacak.

Hızlı dönüş desteği geliyor

İşsizlik ödeneğinden yararlandırılan kişilerin işsiz kaldıkları sürenin azaltılması ve iş gücüne daha çabuk geri dönmeleri "Hızlı işe dönüş desteği” ile teşvik edilecek.

25 yaş altı gençler ile 50 yaşın üstü için daha esnek koşullar

Esnek çalışma modelleri ile 25 yaş altı gençler ile 50 yaşın üstünde olan çalışanların istihdam edilebilirliklerini kolaylaştırmak için iş hayatında daha esnek koşullar sağlanacak, 50 yaş üstü tam zamanlı çalışanların kısmi zamanlı çalışmaya geçişi teşvik edilecek.

10 günden az çalışan 25 yaş altı gençlerin daha kolay istihdam edilmesine imkan sağlayacak .

Mesleki ve teknik eğitimin içeriği ile hayat boyu öğrenme ve aktif iş gücü programları, belirlenen odak sektörler başta olmak üzere reel sektörün gelecekteki ihtiyaçları da dikkate alınarak planlanacak.

İmalat, bilgi ve iletişim sektörlerinde yaşanan nitelikli iş gücü ihtiyacının giderilmesi amacıyla sektör odaklı işbaşı eğitim programları düzenlenecek.

Geleceğin insana yakışır işleri yaklaşımıyla, bilgi teknolojileri, e-ticaret, girişimcilik programları, teknoloji yoğun işler ve dijital okuryazarlık gibi alanlarda iş gücü taleplerini, becerilerini ve geleceğin mesleklerini belirlemek amacıyla sektörle iş birliği halinde çalışmalar yapılacak.


Türkiye'nin süregelen dijital dönüşüm sürecine katkı sağlanması amacıyla bilgi teknolojileri alanında kariyer sahibi olmak isteyen 1 milyon vatandaşa, düzenlenecek ücretsiz eğitimlerle yetkinliklerini geliştirme fırsatı tanınacak

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2020, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153