banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin detayları belli oldu! 6 ay ödemesiz 500 bin TL'ye kadar destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi reform paketinde istihdamın korunması için önemli bir destek yer aldı. Firmalar, işe aldıkları her bir kişi için 24 ay vadeli 6 ay geri ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecek. En fazla 5 kişiye kadar destek sağlanacak ve taahhüdünü yerine getiren firma 500 bin liraya kadar destek alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesinin detayları belli oldu! 6 ay ödemesiz 500 bin TL'ye kadar destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi reform paketiyle istihdamın korunması ve artırılmasına yönelik çok önemli bir desteğin müjdesini verdi. Bu kapsamda firmalara ucuz maliyetle 6 ayı geri ödemesiz destek verilecek. 

İşte merak edilen desteğin detayları:

Kimler yararlanacak?

Mevcut çalışan sayısına ilave olarak yeni işçi alan mikro ve küçük ölçekli firmalar yararlanacak.

Kaç lira ödenecek?

Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için kredi garanti fonu kefaleti ile 24 ay vadeli ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık destek kullanabilecek.

İşçi sınırı olacak mı?

Sabah'tan Faruk Erdem'in aktardığına göre, en fazla 5 kişiye kadar olan bu uygulamada taahhüdünü yerine getiren firma 500 bin liraya kadar destek kullanabilecek.

İşçilerin primleri ödenecek mi?

Firmalar ilave istihdam için yıl boyunca ödediği sosyal sigorta ve işsizlik sigortası primlerini kredi finansman maliyetinden düşebilecek.

Prim desteği ne kadar sürecek?

Kişi başı prim desteği 12 ay boyunca sürdürülecek.

Prim teşvik tutarı kaç lira olacak?

İşçi başına 12 aylık prim teşviki en az 13 bin 952 lira 28 kuruş olacak.

Gençler işe kavuşacak

Ekonomi reform paketinde genç istihdamına ilişkin de önemli detaylar yer alıyor. Mesleki eğitim merkezleri gençler için daha cazip kılınacak. Kalfalık döneminde alınan ücretlerde iyileşme sağlanacak.

Bu merkezlerde eğitim gören öğrencilerin ücretleri kamu tarafından karşılanacak. Ayrıca ücretsiz izindeki işçilere verilen nakdi ücret desteğinden yararlanıp çalışanını tekrar istihdama dahil edenler ilave istihdam finansman desteğini de kullanabilecek. Böylece ücretsiz izinden dönen işçi için de 100 bin lira destek kullanılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2021, 23:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153