banner171

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz kararına ilk yorum

Piyasaların faiz kararını olumlu karşıladığına dikkat çeken Erdoğan, "Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Battık mı bittik mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz kararına ilk yorum
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

Burada gündemi değerlendiren Erdoğan, Merkez Bankası'nın aldığı faizi düşürme kararına da değindi.

Yüksek faizlere her zaman karşı olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, piyasaların faizi düşürme kararını olumlu bir şekilde karşıladığını söyledi.

FAİZLERİN YÜKSEK OLDUĞUNU SAVUNUYORDUM

Yıl sonuna kadar faizlerin düşürülmesini beklediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan,"31 Mart seçimlerine birkaç gün kala gerçekleştirilen ikinci saldırıyı süratle etkisiz hale getirmeyi başardık. Özellikle saldırı kanallarını hızlı bir şekilde kapattık. Birtakım kötü amaçlı girişimlere karşı gerekli tedbirleri almış olduk. Yüzde 24 oranındaki faizlerin ülkemiz için yüksek olduğunu savunuyordum. Bunu o dönemlerin Merkez Bankası başkanlarına ulaştıramadık. Oyalama taktikleriyle gittiler.

BATTIK MI, BİTTİK Mİ

Dün Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Battık mı, bittik mi? Piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar kademeli şekilde devamı gerekir.

FAİZ DÜŞTÜKÇE ENFLASYON DÜŞER

Faiz düştükçe enflasyon düşer, çıktıkça çıkar. Bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal, şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş, Merkez Bankası ile alakalı olarak 'İtibarı sıfırdır' diye açıklamada bulunuyor. Anlamak mümkün değil, biz sana mı sorup da adım atacağız? Yeni yönetim sisteminden rahatsız. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam benmişim. Tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz.''ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz kararına ilk yorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Erdoğan, "Bundan sonraki ilk seçim 2023 Haziran'ında yapılacak. Bu tarihe kadar her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah 4 yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduğu günkü heyecanı ile ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız.

BU PARTİ YARIM ASIRDA DA ÜLKEMİZE HİZMET EDECEKTİR

Mayası sağlam olunca hamdolsun ortaya çıkan kadro da inançlı, ahlaklı, birikimli, verimli, kaliteli oluyor. Bu parti, inşallah önümüzdeki çeyrek asırda da yarım asırda da ülkemize ve milletimize hizmet edecektir.

Sizlerden hiç vakit kaybetmeden, şehirlerinize döner dönmez hemen 2001'den bugüne partimizde görev almış veya gönül vermiş her bir kardeşimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum. Bu kardeşlerimizin gönüllerini almanızı, varsa dertleri, sıkıntıları, onlara çözüm aramanızı, daha önemlisi kendileriyle irtibatı kesmemenizi talep ediyorum.

Hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır.

HEMEN İNKARA BAŞLADILAR

Hiçbir zaman seçimlerde atıp tutup sonra bunun üzerine yatmadık, sözümüzü yutmadık, taahhütlerimizi inkar etmedik. Bakın şu anda hemen inkara başladılar. Verdikleri birçok söz, şu anda sanki verilmemiş gibi konuşmaya başladılar. Sanki kasada ne var ne yok bunları bilmiyormuş gibi konuşmaya başladılar.

ŞERDE FREN, HAYIRDA DESTEK

Demokrasinin gereği neyse AK Parti'nin parlamentoda da belediye meclislerinde de mensupları, üyeleri tüm görevlerini milletin hayrına olacak şekilde devam ettirecektir. Bunun için de şerde fren, hayırda destek. Yöntemimiz bu olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz kararına ilk yorum

HAREKATIMIZ İSABETLİ

Erbil'deki konsolosluk görevlimize saldırı, harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir.

Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır.

TÜRKİYE GEMİSİNDE DELİK AÇTIRMAYACAĞIZ

Ne pahasına olursa olsun Türkiye gemisinde delik, Türkiye kalesinde gedik açtırmayacağız.

FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ TERÖR KORİDORUNU PARAMPARÇA EDECEĞİZ

Ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın, biz Fırat'ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız.

S-400 NİSAN 2020'DE AKTİF OLARAK KULLANILACAK

S-400'ün montaj ve eğitim safhalarının ardından Nisan 2020'de bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz.

SURİYE'DE ZORBALIK YAPAN TOPRAĞIN ALTINA GİRECEK

Suriye'de bugün bölgedeki yabancı güçlere güvenerek kabadayılık yapanlar, yarın ya toprağın altına girecek ya da zillete razı olacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz kararına ilk yorum

F35 İÇİN BAŞKA YERLERE DÖNERİZ

F35 vermiyor musunuz? Peki, kusura bakmayın, biz o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz.

TÜRKİYE AVRUPA'NIN EN YAKIN VE EN GÜÇLÜ DOST ADAYI

Türkiye hala Avrupa'nın en yakın, en güçlü, en karlı, her bakımdan potansiyeli en yüksek dost adayıdır. Öyle de kalmak istiyoruz. Yeter ki Avrupalıların da aynı niyette olduğunu görelim. Bize bir adım gelene biz on adım gideriz.

BİZ TEK ADAM DEĞİLİZ

Kılıçdaroğlu, tek adam, tek adam diye nakarat yapıyor. Bu tek adam benmişim. Tek adamlığı biz sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan faiz kararına ilk yorum


BAK İZLE BM'DE NASIL BİR KONUŞMA YAPACAĞIM

Kılıçdaroğlu, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmamı saptıracak kadar yalana başvuruyor. Bak izle, bu yıl da BM'de nasıl bir konuşma yapacağım.

Olağan Büyük Kongre sürecini sonbaharda başlatacağız.

PARTİ KURUP İHANET İÇİNDE OLANLAR BEDELİNİ AĞIR ÖDER

Birileri parti kuruyormuş, şunu yapıyormuş, hiç bunları kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içinde olanlar bu işin bedelini de ağır öder." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2019, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153