banner171

Emekli memura da aile yardımı

Emekli memura da aile yardımı

Emekli memura da aile yardımı
 Temmuz'da hem emekliler hem memurların maaşlarına zam yapıldı. Zam oranlarının yansıtıldığı maaşlar hesaplara yatırılmaya başlandı. Bakan Müezzinoğlu, 2 çocukluya 270 lira aile yardımı için, ‘Toplu sözleşmede belli olacak’ dedi.
Takvim'de yer alan habere göre; Memurların aile yardımı bu ay zamlanırken, memur emeklilerinin gözü de bu ödeme için toplu sözleşme görüşmelerine çevrildi. 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde, 2 yıllık zam oranlarının yanı sıra memur emeklilerinin aile yardımı talepleri de karara bağlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 2 çocuğu olan memur emeklisine 270 lira aile yardımı için, "Toplu sözleşme görüşmelerine başlamadık, talepleri bir görelim" dedi. tutarlar

BU AY YÜKSELDİ
Halen memurlara aile yardımı ödeniyor. Ancak memur emekli olduğunda, bu yardım kesiliyor. Memur sendikaları, aile yardımının emekli maaşlarına da yansıtılmasını istiyor. Temmuz'da maaşlarla birlikte memurların aile yardımı da arttı. Çalışmayan eş için ödenen eş yardımı 219.18 liraya, çocuk yardımı tutarı ise 0-6 yaş için 51.35, 6 yaş üstü için 25.67 liraya çıktı. 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmelerinde, memur emeklileri için aile yardımı ödenmesi talebi de karara bağlanacak. Aile yardımının memur emeklilerine de ödenmesi kabul görürse, eşi çalışmayan ve 2 çocuğu (6 yaş üstü) olan kişi 270,52 lira ek gelire kavuşacak. TAKVİM'in sayfalarına taşıdığı memur emeklilerinin aile yardımı talebi, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu'na da soruldu. Müezzinoğlu, toplu sözleşme görüşmelerinin 1 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, şunları söyledi: "Masaya neler gelecek, sonra masada neler sonuçlanacak şu anda onu herhalde müneccim bile bilemez. Şu anda bu konuda gündemimizde herhangi bir çalışma yok. Çünkü daha talepler yok. Talepleri bir görelim. Her talebin ciddi bir matematiksel karşılığı var. Talepleri yapabilmek kolay, karşılayabilmek o kadar kolay değil. Biz azami düzeyde karşılama gayreti içinde olduk. Orada da azami düzeyde karşılama duyarlılığımız olur."

4 ZAM BELiRLENECEK
Memur emeklilerine aile yardımı verilmesi talebini toplu sözleşme masasına taşıyacak olan Memur-Sen, isteyeceği zam oranları için de çalışmalarını sürdürüyor. Toplu sözleşmede, memurlar ve memur emeklilerine önümüzdeki 2 yıllık dönem için 4 ayrı zam oranı tespit edilecek. Her 6 aylık dönem için talep edilecek zam oranının tabanının yüzde 5'ten başlayacağı belirtiliyor. Ayrıca enflasyon farkı da talepler arasında yer alacak.. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153