banner171

Emekli olamayana toplu prim iadesi! SGK toplu prim iadesi nasıl alınır?.

Emekli olmak istemiyorsanız Emekli olmak herkesin hayali. Ancak bazı çalışanlar emekli olmalarına çok uzun süreler kala ya çalışmayı bırakıyor yada sigorta primlerinin ödeyemiyor. Peki emekli olamazsanız ödemiş olduğunuz SGK primlerinizi geri alabilirmisiniz? İşte emekli olamayanlara SGK primlerini geri almak için yapmanız gerekenler.

Emekli olamayana toplu prim iadesi! SGK toplu prim iadesi nasıl alınır?.
 Ülkemizde SGK üzerinden emekli olabilmek için belli şartların yanında sigorta primlerinizi ödemeniz gerekiyor. Ödemiş olduğunuz primler kendi adına olduğu gibi işveren adına da ödeniyor. Kesintilerin tamamı işçinin brüt maaşından kesiliyor. Bu durumda çalışanların SGK’ya fazla ödediği yada kullanmadığı primleri geri isteme hakkı bulunuyor.
Ödenen Sigorta Primleri Nasıl Geri Alınır?

SGK primleri toplu olarak geri alınabilir. Prim ödemelerinizi toplu olarak geri almanın iki ayrı formülü bulunuyor. Bunlardan ilk eğer emekli yaşınız geldi ve emekli olmaya hak kazanamadıysanız primlerinizi geri alabilirsiniz. Diğer yol ise prime esas kazanç fazlanız varsa bu durumda fazla ödenen primlerinizi geri alabilirsiniz.




Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2019, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153