banner171

İngiliz fon AIM, Türkiye'ye 400 milyon dolar ayırdı

"Yabancılar Türkiye'yi terk ediyor" algısına İngiltere'den tokat gibi yanıt geldi. İngiliz fonu AIM, Türkiye'de İstanbul merkezli SBK Holding ile yatırım kararı aldı. Londra merkezli fonun CEO'su Ana Cukic Armstrong, "Türkiye'ye ilk kez geldik. SBK ile birlikte yıl sonuna kadar 400 milyon dolarlık yatırım hedefimiz var" dedi.

İngiliz fon AIM, Türkiye'ye 400 milyon dolar ayırdı
 AIM'in özellikle ABD, İngiltere, İrlanda gibi ülkelerdeki emeklilik fonlarının parasını yönettiğini kaydeden Armstrong, Türkiye'de özel sermaye fonu gibi bir çalışma izleyeceklerini, şirket alarak yatırım yapacaklarını dile getirdi. Aberdeen Asset Management başta olmak üzere birçok fonun yönetiminde de bulunan Armstrong, gelişmekte olan ülkelere odaklanan AIM'in Türkiye ile birlikte Çin ve Rusya'da da bazı alımlara imza attığını vurguladı. 
Seçimden önce 200 milyon $ 

Bünyesinde Münir Şahin, BETASAN, Biofarma gibi sağlık ilaç ve sağlık şirketlerini barındıran SBK Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, "İflas ve icrada olan, üretim yapamayan ya da işçisine maaş ödeyemeyen krizdeki şirketleri satın almak istiyoruz. Bir anlamda köklü markaları tekrar küllerinden doğmasını sağlayacağız" diye konuştu. Yabancı ortaklarının Türkiye'ye güveninin tam olduğunu kaydeden Korkmaz, "Yeni girdiler ancak seçimlerden önce 200 milyon dolarlık bir alım yapmak hedefindeler. Bu parayla krizdeki üç Türk şirketi satın alınacak" dedi. 

3 şirketle görüşüyoruz 

Korkmaz, şöyle devam etti: "Bunlardan biri Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan bir iplik, dokuma ve tekstil fabrikası. Bu fabrikanın tamamı SBK Holding ve AIM fona geçecek.
Tahmini yatırım bedeli 40 milyon dolar. İkincisi ise 5 yıldızlı otelleri olan bir turizm şirketinin yüzde 51 hissesi 60 milyon dolar bedelle satın alınacak.
Üçüncüsü ise 100 milyon euro cirosu, 600 çalışanı olan bir otomotiv yan sanayi şirketi. Bunun da tamamı alınacak."
Korkmaz, "Ben yeni fabrika kurmuyorum" dedi. (sabah)

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153