banner171

Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na “mazot fiyatı“ eleştirisi

Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na "mazot fiyatı" eleştirisi

Taner Yıldız'dan Kılıçdaroğlu'na “mazot fiyatı“ eleştirisi
 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 3. Uluslararası Akıllı Şebekeler Kongresi'ne katıldı.
Bakan Yıldız kongrenin açılışında yaptığı konuşmasında, "Burası bir siyaset alanı değil, teknik bir çalışma ama benim bir siyasi kimliğim var" diyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mazotun litresinin 1.5 TL'ye indirecekleri yönündeki açıklamalarıyla ilgili konuştu. 

Taner Yıldız, "Ben bir açıklama yaptım, 'biz vatandaşımıza, sanayicimize ve bütün abonelerimize dürüst davranmalıyız' diye. Mazotun, motorinin litresinin 1.5 TL'den satılacağı söylendi. Bende bir soru sordum, dedim ki 'maliyeti 1.80 TL civarında olan bir mazotu, motorini nasıl 1.5 TL'den satacaksınız? Bu vatandaşımızı aldatmak anlamına gelmiyor mu?' dedim. Bir açıklama yaptı dün Sayın Kılıçdaroğlu, 'Hayır maliyeti 1.21 TL'dir' dedi. 1.21 TL dediğiniz rakam TÜPRAŞ'ın rafineri fiyatıdır. Her halde siz Sivas'taki çiftçimize TÜPRAŞ'tan bidonlarla falan sevk etmeyi düşünmüyorsunuz. Bunun maliyeti 42 kuruştur, dağıtım ve bayi ağı, eder 1.80 TL. Benim söylediğim rakam. KDV'sinin, ÖTV'sini zaten saymıyorum. O yüzden bizler bir şey yaparken, ister lehinize, isterse aleyhinize mutlaka şeffaf ve dürüst davranmamız lazım. Bu ülkenin idaresine konacak iradeler, siyaset eliyle gösterilecek iradelerin doğru bir şekilde dizayn edilmesi lazım ki, ülkemiz hak ettiği siyasi istikrarı sürdürülebilir olsun ve bunu daha ötelere çocuklarımıza, geleceğe taşıyabilir olsun" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 12:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153