banner171

TOKİ'den 'Suriyelilere bedava konut' açıklaması

TOKİ'den 'Suriyelilere bedava konut' açıklaması

TOKİ'den 'Suriyelilere bedava konut' açıklaması
 

TOKİ Başkanı Ergün Turan, Suriyelilere ücretsiz konut verilmesi konusu ile ilgili açıklama yaptı.

Hürriyet'ten Aysel Alp'e konuşan TOKİ Başkanı Ergün Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın "Suriyelileri TOKİ evine yerleştiririz" diyerek gündeme getirdiği konu ile iligli açıklama yaptı.

Turan, "Sayın Cumhurbaşkanı, Ahıska Türklerine verildiği gibi Suriyelilere de TOKİ konutu verilebileceğini söyledi. Suriyelilere de borçlandırma suretiyle elimizdeki konutlardan verilebilir. Yani kimseye bedava konut verilmeyecek" dedi.

İşte Turan'ın açıklamaları:

"Sayın Cumhurbaşkanı, Ahıska Türklerine verildiği gibi Suriyelilere de TOKİ konutu verilebileceğini söyledi. Bize henüz bir görevlendirme yapılmadı ama yapılırsa Ahıskalılara verildiği gibi, Suriyelilere de borçlandırma suretiyle elimizdeki konutlardan verilebilir. Bu konutlar belli bölgelerde, herhalde seçilecek Suriyeli ailelere de verilebilir. Bedeli neyse o fiyattan uzun vadeli ödeme koşullarıyla verilebilir. Çünkü TOKİ kar amacı gütmediği için zaten vatandaşa da maliyetinden konut satıyor. Suriyelilere de maliyet fiyatına olabilir. Ahıska Türklerine Erzincan'da 500-600 civarında konut, bedeli karşılığında verildi. Yani kimseye bedava konut verilmeyecek."

SURİYELİLERE ÖZEL PROJELER YAPILABİLİR Mİ?

Turan, Suriyeliler için özel projeler yapılabilir mi sorusuna ise "O da olabilir. TOKİ bu konuda uzman bir kuruluş, yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da Somali'de, Sri Lanka'da afette evlerini kaybedenlere konutlar yaptı" cevabını verdi.

BÜROKTATLAR ÇALIŞMA BAŞLATTI

Erdoğan'ın sözlerinin gazetelerde yayınlanmasının ardından bürokratların da eldeki konut envanterine ilişkin çalışma başlattığı öğrenildi.

STOKTA FAZLA KONUT YOK

TOKİ'nin internet sitesinde ‘Türkiye Geneli Satışlar' başlığı altında illere göre satışa sunulan projeler hakkında bilgi bulunuyor. Buna göre TOKİ'nin elinde kalan konut stokunun çok da fazla olmadığı anlaşılıyor. Şanlıurfa Viranşehir'de 51 konut satışa sunulmuş. 2+1 bu konutların peşin fiyatı 80-105 bin lira arasında değişiyor. 20 yıla kadar vade de yapılabilirken, taksit miktarları peşinata göre değişiklik gösteriyor.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi'nde 21 adet 2+1 konut satışta. Bunların peşin fiyatları 108 bin lirayla 131 bin lira arasında değişiyor. 3+1 büyüklüğünde 3 adet konutun fiyatı ise 138 bin ile 158 bin lira arasında.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153