banner171

Türkiye hedefinde 100 milyar dolar var

Tekstilbank'ın çogunluk hisselerini GSD Holding'den alan dünyanın en büyük bankası ICBC, pastadan büyük pay almak istiyor.

Türkiye hedefinde 100 milyar dolar var
 Dünyanın en büyük bankası Industrial and Commercial Bank of China Limited Şirketi (ICBC), 22 Mayıs'ta Tekstil Bankası AŞ'nin çoğunluk hisselerini GSD Holding'ten devralarak satın alma işlemini gerçekleştirdi. Devir işlemi ile birlikte, ICBC, Türkiye'de faaliyete geçen ilk Çin bankası oldu. 
GSD Holding, Tekstilbank'taki yüzde 75.5 hissesinin tamamım 669 milyon liraya Çin'in en büyük dört bankasından biri olan ICBC'ye satmak için sözleşmeyi geçen yıl nisan ayında imzalamıştı. Konuya ilişkin ICBC'den yapılan açıklamaya göre, Tekstilbank, ICBC Grubu'nun küresel ağı ile tam koordineli çalışarak, büyük proje finansmanları, sınır ötesi RMB işlemlerine büyük bir oyuncu olarak katılacak. Tekstilbank'ın, grubun kurumsal, bireysel, muhabir bankacılığı, yatırım bankacılığı, menkul kıymet, varlık yönetimi ve diğer ürünlerinden faydalanırken, hem Türk, hem Çinli, hem de küresel bazda müşterilere hizmet vermesi hedefleniyor.

ICBC'nin Tekstilbank'm hisselerini satın almasının, globalleşme stratejisinin yarımda, Çin ve Türkiye arasındaki finansal hizmetlerin ve iki ülkenin ekonomik gelişiminin canlandırılmasına da yardıma olacağı öngörülüyor. Bankanın Türkiye Genel Müdürü'nün de Gao Xiangyang'ın olacağı öğrenildi.

YATIRIM İÇİN TÜRKİYE ÖNEMLİ

Gelişmekte olan ülkeler arasında önemli bir konuma sahip olan Çin ve Türkiye'nin hem finansal hem teknik hem piyasa anlamında birbirini tamamlayabilen iki ülke olduğu kaydedilen açıklamada, "Mevcut durumda Çin, Türkiye'nin en büyük üçüncü ticari işbirliği ve en büyük ikinci ithalat ülkesi haline geldi. Çin kamu taahhüt şirketlerinin yurtdışı yatırımları için Türkiye önemli bir pazar konumunda. Çin ve Türkiye arasındaki uzun dönemli ticari hedefine göre 2020 yılında ticari hacmin 100 milyar doları geçmesi hedefleniyor" denildi. ICBC 43 ülkede, yaklaşık 17 bin şubesiyle hizmet veriyor. ICBC; öz kaynak, varlık, piyasa değeri, mevduat kredi ve müşteri sayısı bakımından "V dünya sıralamasında ilk sırada yer alıyor. 44 şubesi ile yaklaşık 900 personele sahip olan Tekstil Bankası A.Ş.'nin şubelerinin çoğu Türkiye'nin GSMH'nın yüzde 70'inin bulunduğu bölgelerde yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153