banner171

Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Olacağına İnanmıyorlar

Cumhurbaşkanlığı ve mahalli seçimlerinde , partinin nerelerde ne gibi hatalar yaptığını İzmir'de akademisyenlerin katıldığı bilimsel bir konferansla sorgulayan CHP'de anket çekişmesi yaşanmak da.

Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Olacağına İnanmıyorlar
 Konsensus Araştırma'nın Genel Müdürü Murat Sarı, Eylül 2014'te yapmış olduğu araştırmayı ilk defa konferansta konuştu . Anket, enteresan sonuçlarıyla dikkatlerden kaçmazken CHP örgütünden de tepki topladı. Ankette CHP seçmenine "Kemal Kılıçdaroğlu, Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimlerde Başbakan olabilecek mi olamayacak mı" sorusu soruldu. Bu soruya ankete katılanların yüzde 11 "Olacak", yüzde 89'u "Olamayacak" diye belirtti .

GENEL SEÇİMLERDE BAŞARILI OLAMAYACAK

Araştırmaya dahil olan CHP seçmenlerine, "Eylül Başında CHP'nin gerçekleştirdiği Müthiş Kurultay ertesi su yüzüne durumu düşündüğünüzde, sizce CHP Haziran 2015'te yapılacak olan Genel Milletvekili Seçimlerinde başarılı olur mu?" sorusu yöneltildi. CHP seçmenlerinin yüzde 40'ı "Evet, başarılı olur" cevabını verirken, yüzde 60'ı ise "Hayır, başarılı olamaz" cevabını verdi. Araştırmaya dahil olan CHP seçmenlerine, "Eylül başında CHP'nin gerçekleştirdiği Müthiş Kurultay ertesi durumu düşündüğünüzde, CHP için, Genel Başkanın Kemal Kılıçdaroğlu'nun olması daha mı iyi oldu yoksa Muharrem İnce'nin Genel Başkan olması daha mı iyiolurdu? sual yöneltildi. CHP seçmenlerinin yüzde 59'u "Muharrem İnce'nin Genel Başkan olması daha iyi olurdu" cevabını verirken, yüzde 31'i "Kılıçdaroğlu olması daha iyi oldu" diye belirtti .

 

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 19:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
HAKAN ÇİVİ
HAKAN ÇİVİ - 9 yıl Önce

bu anketler kesinlikle yalandır. kemal kılıçdaroğlu 2015 yılında başbakan olacaktır.

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153