banner171

98 yıllık Eyüpspor'un ismi Eyüp Sultan Spor olarak değişiyor

İstanbul’un Eyüp ilçesinin isminin değiştirilmesi için TBMM'ye sunulan teklifin ardından Eyüpspor'un da adını Eyüp Sultan Spor olarak değiştireceği açıklandı.

98 yıllık Eyüpspor'un ismi Eyüp Sultan Spor olarak değişiyor
 98 yıllık tarihe sahip olan Eyüpspor Kulübü ismini değiştirme kararı aldı.
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden kulübün başkanı Recep Kızıltepe, Amatör Lig sitesine yaptığı açıklamada, ''İlçemizin ismi Eyüp Sultan olarak değiştiğinde kulübümüzün de adı değişecek'' dedi.

Bilindiği üzere AK Parti Eyüp'ün isminin “Eyüpsultan” olarak değiştirilmesi için TBMM İçişleri Komisyonu’na bir kanun teklifi sunmuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 12:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Aydoğmuş
Mustafa Aydoğmuş - 6 yıl Önce

garip bir değişiklik kararı. eyüp ismini camide yatan zattan almamaktadır. camide meftun türbesi bulunan zatın adı halid'tir. eyüp değil eyyüb'te halid'in oğludur. sultanlık ise osmanlıda yalnızca padişahlarla eşdeğer tutulmuş bir ünvandır. yani sade vatandaşlarda sultanlık diye bir ünvan olamaz. şimdi eyüp'ün ismini eyüpsultan yaparak tarihin neresinde bulunan bir değere sahip çıkılıyor bilemiyorum. ortada kocaman bir bilgisizlik var. insan bir şeye kalkışırken birazcıkta olsa gerçekleri öğrenme ihtiyacı hissetmeli. bana göre bu aşamada ilçe adının değiştirilmeye çalışılması kocaman bir bilgisizliğin ispatı olacaktır. yazık.. cahilliğinde bir sınırı olmalı diye düşünüyorum.. saygılarımla..

SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153