banner171

Aydın, Eyüp’te mükemmel bir ulaşım ağı oluşacak

Başkan Remzi Aydın, Yağlıdere Sosyal Tesislerinde düzenlenen Genç Kürsü programında Eyüplü gençlerle bir araya geldi

Aydın, Eyüp’te mükemmel bir ulaşım ağı oluşacak
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Yağlıdere Sosyal Tesisleri’nde Ak Parti Eyüp İlçe Gençlik Kolları’nın düzenlediği Genç Kürsü programında gençlerle bir araya geldi. Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç ve Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Sultan Karal’ın da katıldığı programda Başkan Remzi Aydın gençlerin sorularını yanıtladı.
Gençler, ulaşımdan tapu sorununa, güvenlik sorunlarından toplu ulaşıma kadar merak ettikleri birçok konuyu Başkan Aydın’a yönelterek bilgi aldı.
Yeşilpınar güzel bir ibadethaneye ve tesise sahip olacak
Yeşilpınar Merkez Camii inşaatı ile ilgili kendisine yöneltilen soruya Başkan Aydın, “Yeşilpınar mükemmel bir ibadethaneye ve tesise sahip olacak. 12 bin 500 metre kare kapalı alanda, en altta otoparkı olmak üzere spor salonu, yüzme havuzu, lojmanı, Kuran kursu, çarşısı, sağlık ocağı, muhtarlık, öğrenci yurdu, gençlik merkezi, sosyal tesis, kafe gibi mekanları barındıran bir merkez olacak. En kısa zamanda tamamlanacak olan tesis hem kadınların hem de erkeklerin rahatlıkla vakit geçirebilecekleri bir yer olacak” dedi.
Gençlerin yönelttiği soruları yanıtlayan Başkan Aydın’ın konuşması şöyle:
Karadolap’a ve Karadolap Camii’ne sahip çıkacağız
“Göreve gelir gelmez ilk ziyaret ettiğim yer Karadolap Camii’ydi. Karadolap gönül insanlarının bol olduğu bir yer. Karadolap’a ve bu camiye sahip çıkmamız lazım dedim ve arkadaşlara talimat verdim. Camiyi külliye şeklinde yeniden yapacağız. Geçen 10 gün içinde bu alanda bulunan Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nin ve Alibeyköy Anadolu Hastanesi’nin ruhsatını verdik. Cami için de planlarda bir düzenleme yapmamız lazım.


Tapu sorunu kalmayacak
Hiç kimse merak etmesin, tapusunu alamamış hiçbir vatandaş Eyüp’te mağdur edilmeyecek. Tapu ve mülkiyet sorununu Allah’ın izniyle çözeceğimi söyledim.  Yine söylüyorum; Allah’ın izniyle Eyüp’te hiçbir yerde tapu sorunu kalmayacak, hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak.

Eyüp’te mükemmel bir ulaşım ağı oluşacak
Ulaşım ve trafiğe gelecek olursak, Eyüp iki yıl içerisinde iki tane metro ve bir tane tramvay hattına kavuşacak. Bunlar tamamlandığı zaman Eyüp’te ulaşım rahatlayacak, trafik sorunu ortadan kalkacak. 2019 yılından sonra ise Kağıthane - Sağmalcılar Metrosu, Fatih - Rami Metrosu ve yeni teleferik hattı gelecek. Eyüp’te önümüzdeki 5 yıl içerisinde mükemmel bir ulaşım ağı oluşacak.
Toplantıda Simurg Gençlik Merkezleri, belediyecilik ve belediyelerin çalışmaları hakkında da gençleri bilgilendiren Başkan Remzi Aydın, gençlerin gündeme dair sorularını da yanıtladı.
Toplantıda bazı taleplerini de dile getiren Eyüplü gençler, Belediye Başkanı Remzi Aydın’a kendilerini yalnız bırakmadığı teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153