banner171

Çocuk İstismarına Eyüp 'Dur' Dedi

Çocuk İstismarına Eyüp 'Dur' Dedi

Çocuk İstismarına Eyüp 'Dur' Dedi
 Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kemer Hill Sitesi sakinleri ve Çocuk İstismarına Son Platformu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya sinema ve TV dizilerinden tanıdığımız sevilen tiyatro sanatçıları Selda Özbek Orpak, Ragıp Savaş ile pedagoglar ve psikologlar da katıldı. Toplantıda, çocuk istismarını engellemek adına neler yapılabileceği  konuşuldu. Başkan Aydın, bu sorunun çözümü için yapılacak çalışmalara gereken her türlü desteği vereceğini ifade etti.
Kemer Hill Sitesi Sosyal Tesisi'nde düzenlenen toplantıda ilk olarak Çocuk İstismarına Son Platformu tarafından, sayısal veriler doğrultusunda gerçekleştirilen sunumda, sorunun geldiği nokta anlatıldı. Ardından çözüm için yapılması gerekenler konuşulurken, herkesin elini taşın altına koyması gerektiği de vurgulandı. Bu konuda toplumun her kademesindeki insanlara görev düştüğü, çözüm adına, gerek medya kuruluşlarının yayınlarında, gerekse günlük yaşantımızda dikkat etmemiz gereken şeylerle ilgili nasıl bir yol çizileceği masaya yatırıldı. Özellikle, çocukların sadece ailelerine değil, hepimize emanet olduğunun da altı çiziliriken, mağdur çocuklarla ilgili yapılması gereken çalışmalarda spor, sanat, müzik ve bilim gibi dallara yönlendirilmelerinin fayda sağlayacağı yorumları yapıldı.

“DOĞRU ŞEYLERLE MOTİVE EDİLMEYEN İNSAN YANLIŞA YÖNELEBİLİR”

Bu sorunun sadece toplumumuza mahsus bir sorun değil, tarihin her döneminde varolmuş bir sorun olduğunu vurgulayan Başkan Aydın; “Eyüp'te 375 bin nüfustan sorumluyum. Bizlere düşen olumsuzlukları olabildiğince minimize etmek, yaşamamak için çaba göstermektir. Bizim bu sorunun sona ermesi için elimizden gelen çabayı ortaya koymamız lazım. Belediye Başkanı adayı olduğumda 'Gençlere özel önem vereceğim. Onları spor, sanat ve kültürel faaliyetlerde buluşturacağım' demiştim. Bu bilinçli bir tercihti, temel vizyon cümlelerimdi. Şu anki yaklaşım 5 bin civarında çocuk Bilgi Gençlik Merkezleri'nde eğitim alıyor. Bu çalışmada hedefimiz gençlerimizi, çocuklarımızı hem bedensel hem de ruhsal anlamda meşgul etmekti. Çünkü doğru şeylerle motive edilmeyen insan yanlış şeylere yönelebilir. Bizler çocuklarımızı ve gençlerimizi, doğru şeylerle desteklemeliyiz.” dedi. Bu çalışmaların bir ayağında da ailelerin bulunduğunun altını çizen Belediye Başkanı Aydın, belediye bünyesinde ilk defa kurulan Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde uzman psikologlar ve Sosyal Destek Hizmet uzmanları vasıtasıyla ailelere de destek vermeye çalıştıklarını belirtti.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLARIZ”

Başkan Aydın ayrıca, konuşmasında gönüllü hareketlerinin çok önemli olduğunu belirterek; “Toplumun fertlerinin buna inanmaları ve bu sürece bir sistem dahilinde dahil olmaları çok önemli. Sizin çabanız anlamlı ve biz belediye olarak her zaman bu çalışmaların yanında oluruz. Bu konuda her türlü projeye açığız, her türlü desteği sağlarız” dedi.

Başkan Aydın konuşmasında geleneklerimize de değinerek; “Toplum zaman içerisinde sorunlara, gelenekleriyle, adetleriyle uygulamalar oluşturmuş. Belki son zamanlarda geleneklerimize biraz farklı davrandık. Halbuki bunlar bizim toplumsal hafızamızdı. Belki bir kısmının sebebimizi bilmediğimiz ama kesinlikle işe yarayan rafine uygulamalardı bunlar” diye konuştu.

Toplantıya katılan psikologlar ve pedagoglar da konuyla ilgili düşüncelerini belirtirken, sanatçılar Selda Özbek Orpak ile Ragıp Savaş, mağdur olan çocukların travmayı atlatmasına sanatla yardımcı olunabileceğini belirttiler. Ancak sanatın bunun tedavisine tek başına yeterli olamayacağını söyleyerek, en önemli şeyin farkındalık ve bilinç oluşturmak olduğunu, bunun için de kendilerinin gönüllü olacaklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 00:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153