banner171

Döngeloğlu Eyüp sofralarına misafir oldu

Döngeloğlu Eyüp sofralarına misafir oldu

Döngeloğlu Eyüp sofralarına misafir oldu
 Eyüp Belediyesi her gün bir mahallede iftar sofrası kuruyor. Bu sofralarda mahalle sakinleri tek bir yürek olarak dualar ediyorlar, oruçlarını hep birlikte açmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Kurulan gönül sofralarında Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da mahalle sakinleri ile bir araya gelerek bu mutluluklarına ortak oluyor.
Başkan Remzi Aydın'ın kurdurduğu iftar sofraları Eyüplüler'in yüreklerine dokunurken, Eyüp'te dostluğun, kardeşliğin her geçen gün daha da pekişmesine vesile oluyor. Bu sofralarda mahalle sakinleri birlik ve beraberlik içerisinde, birbirlerine kenetlenmiş tek yürek olarak oruçlarını açıyorlar. Manevi duyguların en yoğun yaşandığı Ramazan ayında Eyüplüler “Huzurun Başkenti”nde bulunmanın ayrıcalığını yaşıyorlar.

Eyüp Belediyesi'nin sokak iftarları etkinliği kapsamında dün de Eyüp Merkez Mahallesi iftar sofrası kuruldu. İftar öncesi sahnede bulunan ilahi grubu Eyüplüler için birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler.

İlahi gurubunun seslendirdiği ilahilerden sonra Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın yaptığı konuşmada : “Öncelikle mütevazi soframıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Burada önemli olan dostluğumuz kardeşlerimiz ve hepimizin bir aile olduğumuz bilincine varabilmemiz.” cümlelerine yer verdi.

Remzi Aydın yaptığı konuşmadan sonra mikrofonu Eyüplüler ile iftar açmak için gelen Ömer Döngeloğlu'na verdi. Ömer Döngeloğlu'nun yaptığı duaların ardından ezanın okunmasıyla birlikte sofrada bulunan küçük büyük tüm Eyüplüler, Başkan Aydın ve Ömer Döngeloğlu ile birlikte oruçlarını açtılar. Mahalleliler Başkan Remzi Aydın'a kurulan bu sofralar için teşekkür ettiler.

İftar programının ardından Eyüp Sultan Cami Meydanına geçen Ömer Döngeloğlu buradaki Eyüplüler'e sahabe hayatlarından kesitler anlatarak Ramazan da paylaşmanın önemini aktardı. Eyüp Sultan Hazretleri hakkında da kısa hikayeler anlatan Ömer Döngeloğlu yaptığı dualarla konuşmasına son verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153