banner171

Eminönü-Eyüp tramvayı ile trafik çözülecek, süre 35 dakikaya inecek!

Eminönü-Eyüp tramvayı ile trafik çözülecek, süre 35 dakikaya inecek!

Eminönü-Eyüp tramvayı ile trafik çözülecek, süre 35 dakikaya inecek!

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, inşaatı devam eden Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay hattı bitirildiğinde bölgedeki trafik sorunun büyük ölçüde çözüleceğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Eminönü'nden başlayıp Alibeyköy'de son bulacak tramvay hattı, 14 istasyondan oluşacak. Günlük 114 bin yolcu kapasiteli, raylı sistem, deniz ve karayolu ile entegrasyonu sağlanacak hattaki ulaşım süresi 35 dakikada gerçekleşecek

Uysal, İBB'deki bayrak değişiminden sonra artık araziye indiğini, her hafta bir belediyeyi ziyaret edip ilçedeki sorunları belediye başkanlarıyla görüştüğünü anlatarak, ilk ziyaretini Üsküdar'a, ikincisini ise Eyüpsultan Belediyesi'ne yaptığını söyledi.

"2018 YIL SONU İTİBARIYLA BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ"

Eminönü'nden başlayıp Alibeyköy'de son bulacak Eminönü-Eyüp-Alibeyköy Tramvay hattının devam eden işlerden biri olduğunu ifade eden Uysal, şöyle konuştu:

"Eminönü'nden Alibeyköy'e kadar olacak tramvay hattının açılması ulaşım sorunun çözümüne çok büyük katkı sağlayacak. Onda hem fikiriz. Onun için hızlı bir şekilde bitirmenin hesabını yaptık. Onu tamamlayacağız. Ama bu arada Sadece İstanbul ve Türkiye'den değil, bütün İslam dünyasından Eyüp Sultan Hazretlerini ziyarete gelenler var. Tramvay bu gelen insanların ulaşımını da rahatlatacak. İnşaat faaliyetleri güzel bir şekilde devam ediyor. Bir aksama olmazsa 2018 yıl sonu itibarıyla bitirmeyi planlıyoruz."

MEYDAN DÜZENLEMESİ BAŞLAYACAK

Eyüp Sultan Camisi ve çevresi ile bu civardaki tarihi yerleri görmeye gelen turistlerin rahatlığı için yapılacak çalışmalara da değinen Uysal, şunları söyledi:

"Eyüp Sultan Camisi ve çevresi İstanbul'un fethinden beri önemli ve tarihi bir merkezimiz. Burada, aslına uygun, tarihi dokusunu bozmadan neler yapabileceğimizi konuştuk. İnanıyorum ki kısa bir süre içerisinde burada meydan düzenlemelerine başlamış olacağız. Birkaç sene içerisinde de Eyüp Sultan dediğimiz zaman, buralar Türkiye ve İstanbul adına bir çekim ve cazibe merkezi olacak."

O SÜRE 35 DAKİKAYA İNECEK

Alibeyköy'deki trafik sorununu da çözmek için uğraşacaklarını vurgulayan Uysal, şunları kaydetti:

"Alibeyköy merkez trafiğine girmeden, İGDAŞ'ın hemen karşısında oradan Silahtarağa'dan Vardar Caddesi'ne bir tünelle geçmeyi planlıyoruz. Bu tünelle oradaki trafiği rahatlatmış olacağız. Herhalde bir ay içerisinde başlayıp 800 metrelik tüneli, 6-7 ay içerisinde bitirmiş olacağız. Yani 2018'in ikinci yarısında tüneli bitirmiş ve hizmete açmış oluruz. Bu yapılacak işler Eyüp için hayırlı olsun."

Eminönü'nden başlayıp Alibeyköy'de son bulacak tramvay hattı, 14 istasyondan oluşacak. Günlük 114 bin yolcu kapasiteli, raylı sistem, deniz ve karayolu ile entegrasyonu sağlanacak hattaki ulaşım süresi 35 dakikada gerçekleşecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2017, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153