banner171

Eyüp afeti sorunsuz atlattı

Eyüp afeti sorunsuz atlattı

Eyüp afeti sorunsuz atlattı
 Eyüp Belediyesi'nin aldığı tedbirler ve özveriyle gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, son yılların en şiddetli yağışının olduğu gün felaket ucuz atlatıldı. Bu arada şiddetli yağış, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın hayata geçirdiği, yapımına devam edilen “Prestij Caddeler” projesinin de Eyüp'ün geleceği için önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
Başkan Remzi Aydın, yoğun bir tempoda sürdürdüğü mesaisini Eyüplüler'in rahatı ve huzuru için harcarken, belediye ekiplerinin yaptıkları çalışmalar da olağanüstü durumlarda ilçede mağduriyetin en aza indirilmesini sağlıyor.

Dün kısa süre içerisinde, mevsim normallerinin üzerinde yağan şiddetli yağmur nedeniyle özellikle Gaziosmanpaşa'dan Eyüp'e doğru akan sel suları, belediye ekiplerinin düzenli olarak yaptığı kanal çalışmaları sayesinde, ağır hasara yol açmadı. Belediye ekiplerinin çalışmaları sayesinde kanallar sel sularını deplase ederek mağduriyetleri en aza indirdi.

Eyüp Belediyesi afet mücadele ekipleri tüm ilçede sürdürdükleri çalışmalarda; sel suları ile yollara dolan taş, toprak, kum ve çakılları temizleyip trafiği tekrar açtılar. Asfalt çökmesi olan bölgelerde iş makineleri ile geçici asfalt tamiri yaptılar. Devrilen ağaçlar ve duvarların insanlara ve trafiğe zarar vermemesi için kaldırma ve temizleme çalışmaları yaptılar. Mazgal kapaklarının kalktığı noktalarda ise mazgal kapaklarının etrafını temizleyip tekrar yerine taktılar.

Çalışmalarda Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden 335 gündüz, 335 gece olmak üzere toplam 770 personel 13 ekip şeklinde, Fen İşleri Müdürlüğü'nden ise, 170 personel 25 ekip olarak çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarda 20 iş makinası, 16 kamyonet, 8 su pompası arazideki ekiplere destek oldu.

ÇALIŞMALARIN ÖNEMİ ORTAYA ÇIKTI

Son yağan yağmur, Başkan Aydın'ın Eyüp'te hayata geçirmek için kollarını sıvadığı ve çalışmalarını başlattığı prestij cadde projesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Prestij Caddelerin planlı ve modern görünümünün yanısıra, altyapısıyla da bu tür olağanüstü durumlar için ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkardı, belediyenin yaptığı yatırımların ne kadar yerinde olduğunu gösterdi.

Bu arada münferit mağduriyetler de belediye ekipleri tarafından zaman kaybetmeden giderildi.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153