banner171

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’dan Dünya birincisine ödül

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’dan Dünya birincisine ödül

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’dan Dünya birincisine ödül
 Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de gerçekleştirilen 24’üncü Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Ezbere Okuma Yarışması’nda Türkiye’ye iki birincilik birden getiren hafız kardeşleri ödüllendirdi.
Hırvatistan’ın Başkenti Zagreb’de gerçekleştirilen 24’üncü Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Ezbere Okuma Yarışması’nda Türkiye’ye iki birincilik birden getiren hafız kardeşler için Eyüp’te ödül töreni düzenlendi. Dünya birincisi Muharrem Şahin’in okuduğu Otakçılar İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen törene Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, öğretmenler ve öğrenciler, birinci kardeşler Muharrem ve Faruk Şahin ile ailesi, hocaları Selman Okumuş katıldı. Başkan Aydın’ın mehter ekibinin gösterisiyle karşılandığı tören, dünya birincisi Muharrem Şahin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından başarılı gencin yarışmadaki performansı izlendi. Sonrasında dünyanın dört bir yanından çok sayıda hafızın katıldığı yarışmada 5 cüz ezbere okuma kategorisinde birinci olan 10’uncu sınıf öğrencisi Muharrem Şahin ve 15 cüz ezbere okuma kategorisinde birinci olan İlahiyat Fakültesi öğrencisi ağabeyi Faruk Şahin, Başkan Aydın tarafından ödüllendirildi. Başkan Aydın kazandıkları başarılarla Türkiye’yi gururlandıran hafız kardeşlere törende plaket, hediye çeki ve çeşitli hediyeler takdim etti. Başkan Aydın, okul yetkililerinin ve ailesinin büyük destek verdiği genç hafızları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

“Bu işi teşvik edelim, gençlerimizin başarılı olduklarını gösterelim istedik”

Kardeşlerin böylesine büyük bir başarıya ulaşmasının takdir edilmesi gerektiğini dile getiren Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Kardeşlerimiz çok üstün yetenekli çocuklar o çok net çünkü dünya çapında böyle bir yarışmada derece almak çok zor ve üstün bir başarı gerektiriyor. Biz tabi diğer spor, sanat dallarında başarılar geliyor, ödüllendiriyoruz ama bu alanda bir farkındalık oluşturalım. Bu işi teşvik edelim, gençlerimizin her alanda başarılı ve yetenekli olduklarını gösterelim istedik. Oldukça ilgi gördü inşallah bu marifetler artacaktır diye ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sabah saat 4’te kalkıyorduk, saat 7’ye kadar çalışıyorduk”

Ağabeyinin birinci olduğunu duyduğunda büyük bir gurur yaşadığını ifade eden Muharrem Şahin, “ Sabahları erken kalkmak gerekiyor Kur’an-ı daha güzel ve ezbere okumak için. Sabah saat 4’te kalkıyorduk, saat 7’ye kadar çalışıyorduk. Sonra okula gidiyorduk, teneffüs aralarında okul dönüşü çalışıyorduk hayatımız Kur’an olmuştu. Hafızlığa merakım rahmetli dedemden geliyor. Bizi okuturdu, öğretirdi, anlatırdı. Okuduktan sonra birinciliği bekliyordum. Yarışmaya girmeden önce zarf çekerken çok heyecanlanmıştım ama Türkiye’nin arkamızda olduğunu düşündüğüm zaman çok rahat oldu” dedi.

“İkimizin birinci olması cidden büyük bir olay”

Yarışmaya yardımlaşarak hazırlandıklarını ve kardeşiyle birlikte birinci oldukları için çok mutlu olduğunu dile getiren Faruk Şahin, “İkimizin birinci olması cidden büyük bir olay. Hiçbir yarışmada bugüne kadar olmamış bir şey, ikimizin birinci olması bizi de ailemizi de çok mutlu etti. Ülkemizi de bu hususta gururlandırdığımız için bizde çok mutluyuz. Okudum, bittiğinde birinci olduğumu hissetmiştim. Yarışmadan önce kardeşime ben birinci olursam mutlu olmayacağım ikimizin birinci olması benim için daha önemli diyordum. O okurken de çok ağladım, birinci olduğunda onun adına çok sevindim. Çünkü o Kur’an yolculuğuna yeni başlıyor. Böyle Kur’an-ı Kerim’e değer veren başkanlarımız olduğu için bizde çok mutlu oluyoruz” diye konuştu.

“Çok memnunum Rabbim herkese nasip etsin”

Çocuklarıyla gurur duyduğunu ifade eden başarılı hafız kardeşlerin annesi Servinaz Şahin, “Çok güzel bir duygu Rabbim hocalarından, destek verenlerden razı olsun. Çok memnunum Rabbim herkese nasip etsin. Büyük oğlumda başarılar getirdiği için, küçüklüklerinden beri okullarında da başarılar getirdikleri için bekliyordum. İnşallah devamını getirirler” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2017, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153