banner171

EYÜP BELEDİYESİ MODEL OLUYOR

EYÜP BELEDİYESİ MODEL OLUYOR

EYÜP BELEDİYESİ MODEL OLUYOR
 Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın bizzat projelendirdiği vizyon etkinliklerden biri olan Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu, projesi bu yıl da devam edecek. Geçtiğimiz yıl binlerce Eyüplüyü Mevlana ile buluşturan ve Yüksek Hızlı Trenle yapılan ilk kültür gezisi olma özelliği taşıyan proje 6 belediye tarafından da örnek alınarak hayata geçiriliyor.

2015 yılı Mart ayında başlayan projede 11 bin 636 Eyüplü Konya’da Mevlana ile buluştu. Yaz boyunca da devam eden projede Yüksek Hızlı Trenle toplamda 138 sefer gerçekleştirildi. Bir belediye tarafından Yüksek Hızlı Tren’le (YHT) yapılan ilk kültür gezisi olma özelliği de taşıyan Vuslat Yolculuğu diğer belediyelere de örnek oldu. Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu için 4 bin 160 Eyüplü sıra bekliyor. Bu yıl ise bin 705 kiyi ön kayıt yaptırdı. bugün itibariyle toplam 5 bin 865 kişi daha 80’er kişilik gruplar halinde bu yıl da Konya Vuslat Yolculuğu’na çıkma fırsatı yakalamış olacak.

6 BELEDİYEYE DAHA ÖRNEK OLUYOR
Eyüp Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Vuslat Yolculuğu’nda Eyüplüler Konya’da, Şehitlik Müzesi, Mevlana Müzesi ve Şems-i Tebrizi türbesi başta olmak üzere pek çok manevi yeri gezme fırsatı buluyor. Ayrıca Eyüp Belediyesi tarafından geziye katılanlara YHT’de Sabah kahvaltısı ve dönüşte akşam yemeği, Konya’da etli ekmek mönüsünden oluşan öğle yemeğinin yanı sıra yine YHT’de sıcak ve soğuk içecek ikramı yapılıyor. Eyüp Belediyesi’nin bu ve diğer tüm etkinliklerinden hiçbir ücret alınmıyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın her detayı ile tek tek ilgilendiği ve vatandaş memnuniyeti en üst düzeyde olan gezi ile ilgili 6 belediye daha hazırlık içinde.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Vuslat Yolculuğu projesinin her aşamasının özenle tasarlandığını belirterek, “Belediye olarak hükümetimizin başarılı çalışmalarından biri olan Yüksek Hızlı Trenle, vatandaşlarımızı Konya’ya götürerek Mevlana ile buluşturuyoruz. Bizim bu projemiz diğer belediyelere de örnek teşkil etmiş bu da bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi. Bu manevi yolculuk için Beyaz Masa birimimize binlerce Eyüplü başvurdu. Bu önemli ve farklı etkinliğimiz bu yıl da devam edecek inşallah” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153