banner171

Eyüp Belediyesi Sosyal Tesislerinde Nargileyi Yasakladı

Eyüp Belediyesi sosyal tesislerinde nargileyi yasakladı. Belediyenin Alibeyköy Osmanlı Parkı, Rami Bir Nefes Parkı, Emniyettepe Tepe Park ve Kemerburgaz Kurtkemeri Sosyal Tesisleri’nde artık nargile içilemeyecek.

Eyüp Belediyesi Sosyal Tesislerinde Nargileyi Yasakladı
 Nargilenin sağlığa  zararlı olduğunun bilimsel olarak ispatlandığını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın alınan kararla ilgili şunları söyledi: “Belediye tesislerinde kaliteli hizmet vermek birinci amacımızdır.Bu alanda gelire endeksli olamayız. İşletme, yiyecek kalitesi, zararlı yiyecek ve içeceklerin bulundurulmaması ve fiyatların özel sektöre göre daha ucuz olması sosyal tesislerin ruhuna uygundur. Bütün bu kriterlere uyulması için sosyal tesislerimizde yapılandırma ve düzenleme yapıyoruz. Özellikle son yıllarda gençler arasında yaygınlaşmaya başlayan nargilenin tesislerimizde yasaklanması, hepsi çok güzel parklar içerisinde bulunan tesislerimize çocuklu ailelerin ilgisini artırdı. Her şeyden önce Eyüplülerin sağlığını düşünmek, sadece içenlerin değil pasif içicilerin de zarar görmesini önlemek üzere bu kararı aldık. Tabii rahatsız olanlar vardır bu karardan. Ancak neticede her zaman vatandaşlarımızın sağlığını düşünmek zorundayız, Eyüp’te her zaman söylediğim gibi insan odaklı belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz.”



Eyüp Belediyesi geçtiğimiz Nisan ayında, Belediyenin sosyal tesislerinde 60 yaş ve üstüne çay ve sıcak içecek limitsiz ücretsiz uygulaması başlatmış, bu karar büyük ilgi görmüştü. Eyüp Belediyesi’nin sosyal tesisleri, Rami Bir Nefes Parkı, Alibeyköy Osmanlı Parkı, Emniyettepe Tepe Park, Kemerburgaz Kurtkemeri’nde bulunuyor. Ayrıca Kemerburgaz’da hanımların buluştuğu “Kadınlar Kahvesi” de yeralıyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2014, 15:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153