banner171

Eyüp Belediyesi'nde sünnet şöleni

Eyüp Belediyesi’nin geleneksel hale gelen sünnet şöleni bu yıl yine çoşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Eyüp Belediyesi'nde sünnet şöleni

 Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da şölende, 560 çocuğun ve velilerinin mutluluğunu paylaştı. Şölende sünnet çocukları için vapurlarla boğaz turu da yapıldı.

Eyüp Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği sünnet şöleninde bu yıl 560 Eyüplü çocuk erkekliğe ilk adımını attı. Çocukların sünnet kıyafetlerinden cerrahi operasyona kadar her türlü gereksinimleri Eyüp Belediyesi tarafından karşılandı.

MEHTER EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

Sünnet şöleni Eyüp Sultan Meydanı’nda başladı. Çocuklar ve velileri meydanda toplananak yapılan duaların ardından Mehter Takımı konserini dinlediler. Sonrasında yürüyerek Feshane’ye gelen çocuklar ve aileleri burada da kendilerini bekleyen vapurlara birenek yaklaşık 2 saatlik bir boğaz turu gerçekleştirdiler. Yüzlerce çocuk ve ailesinin katılarak gönüllerince eğlendiği boğaz gezisi, yine Feshane önünde son buldu.

''HER ERKEK ÇOCUĞU İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ZAMANLAR''

Şölende çocuklarla bir araya gelen Başkan Remzi Aydın yaptığı konuşmada öncelikle çocukları tebrik ederek; ''Hepiniz hoş geldiniz, teşekkür ediyorum sizlere. Bu hafta 560 yavrumuz sünnet olacak ve önemli bir geleneğimizi yerine getirmiş olacağız. Hayırlı, mübarek olsun. İnşallah hepsi sağlıklı bir şekilde ömürlerine devam ederler. Bu zamanlar her erkek çocuğu için çok önemli zamanlar. Erkek çocuklarının hayatında unutmadığı bir zaman dilimi. Şimdi burada yapacağımız dualarla hastaneye gideceğiz. Bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. İnşallah Eyüp'te hep beraber huzurlu, mutlu daha nice güzel günler yaşayacağız diye dua ediyorum.'' şeklinde temennilerde bulundu.

Çoçukların ve ailelerin yaşadıkları mutlulukları yüzlerinden okunurken, şölenin çok iyi geçtiğini ve çok eğlendiklerini belirttiler. Bazı aileler ve çocuklar ilk kez vapurla boğaz turu yaptıklarını belirterek; ''Eyüp Belediye Başkanımız Remzi Aydın'a bize bu mutluluğu yaşattığı için çok teşekkür ederiz. Çok hoşumuza gitti. Allah razı olsun. Belediye Başkanımız sünnet için gereken her ihtiyacımızda bize yardımcı oldu. Durumu olan var olmayan var. Çocuğumuzu sünnet ettireceğiz, çok mutluyuz.'' şeklinde konuştular.

Şölen sonunda yine dualar edilerek çocuklar hastaneye sünnet olmaya uğurlandı. Çocukların sünnet işlemleri Eyüp Belediyesiyle anlaşmalı Alibey Hospital'da gerçekleşecek. 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153