banner171

Eyüp Belediyesi’nden Vatandaşlara, Psikolojik Danışmanlık Hizmeti

Eyüp Belediyesi’nden Vatandaşlara, Psikolojik Danışmanlık Hizmeti

Eyüp Belediyesi’nden Vatandaşlara, Psikolojik Danışmanlık Hizmeti
 Eyüp Belediyesi, Sosyal Koordinasyon Merkezi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Aile Danışmanlığı Birimi, hayatın getirdiği zorlukların aşılmasında vatandaşlarına psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın Aile Danışmanlığı biriminin önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, “Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak için mutlu ve huzurlu aileler olması gerekir. Biz de bu çaba içindeyiz” dedi.

Vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulan birimde, çocuk ve ergen danışmanlığı, aile danışmanlığı, evlilik danışmanlığı ve bireysel danışmanlık gibi konularda vatandaşlara hizmet veriliyor. Hizmet vermeye başladığı ekim ayından bu güne 300’e yakın başvurunun alındığı birimde seanslar 45 dakika sürüyor. Danışanların daha çok çocuk ve ergen gelişim konusunda taleplerinin olduğunu belirten birim sorumlusu Uzman Psikolog Emine Rana Fırat, ailelerin çocuklarıyla yaşadıkları problemlerin başında internet bağımlılığı, okula gitmek istememe, alt ıslatma ve kıskançlık gibi günümüzde sık karşılaşılan konuların geldiğini ifade ediyor.  Bunların dışında, hısım-akraba ilişkileri ile aile içinde ebeveyn-çocuk ilişkileri konusunda da çok sayıda danışanlarının olduğunu ifade eden Fırat, “Bize gelen danışanlar genellikle sorunlarının farkında oluyor, aileler gerektiğinde tüm bireyleriyle seanslarımıza katılmayı kabul ediyor, sorunların çözümü için kendilerine verdiğimiz ödevleri yapıyor, çizelgeleri hazırlıyor. 3 ya da 4 seans sonrasında aşılan sorunların yanında karşılaştığımız ağır vakalarda psikiyatriste yönlendirme yapıyoruz. Dışarıda yüksek ücretler karşılığında verilen bu hizmetin ücretsiz olmasından vatandaşlarımız çok memnun” şeklinde konuştu.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sosyal belediyeciliğin gereği olarak oluşturulan birimlerden biri olan Aile Danışmanlığı biriminin önemli bir görevi yerine getirdiğini belirterek, “Belediyecilik çağımızda insana farklı hizmetleri bir arada sunmayı gerektiriyor. Biz de insan odaklı belediyecilik anlayışı ile her zaman Eyüplü vatandaşlarımızın yanındayız. Onların her türlü sıkıntı ve probleminde destek için görev başındayız. Aile Danışmanlığı birimimiz önemli çalışmalar yapıyor. Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak için mutlu ve huzurlu aileler olması gerekir. Biz de bu çaba içindeyiz” diye konuştu. Aile Danışmanlığı Birimi, Düğmeciler’de bulunan Eyüp Belediyesi Sosyal Koordinasyon Merkezi bünyesinde hizmetlerini sürdürüyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 00:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153