banner171

Eyüp Belediyesi’nden Vefa Örneği

Eyüp Belediyesi’nden Vefa Örneği

Eyüp Belediyesi’nden Vefa Örneği
 Eyüp Belediyesi sanatseverler için önemli bir projeyi yakında hayata geçiriyor. Eyüp Belediyesi tarafından Rami’de inşa edilen sanat akademisine, 2004 yılında vefat eden merhum şair, yazar ve tiyatrocu Hasan Nail Canat'ın ismi verildi.
Eyüp Belediyesi tarafından Rami Parkı'nın içinde inşa edilen ve içerisinde sinema, tiyatro, edebiyat ve müzik alanlarında dersliklerin yer alacağı sanat akademisi çok yakında açılışı yapılarak halkın hizmetine sunulacak. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, ilçede kültür ve sanata her kesim tarafından büyük önem verildiğini belirterek, “Merhum Hasan Nail Canat, bizim önemli değerlerimizden. Onun ismini yaşatmak ve gelecek nesillere anlatmak için böyle bir merkezi Eyüplülerin hizmetine sunmayı istedik. Yakın bir tarihte inşallah açılışını gerçekleştireceğiz” dedi.

HASAN NAİL CANAT KİMDİR?
25 Ekim 1943 tarihinde Kayseri'de doğan ve bu ilde başladığı sanat yaşamını İstanbul'da sürdüren Hasan Nail Canat, 1994 yılından vefat ettiği 2004 yılına kadar, 10 yıl boyunca Altunizade Kültür Merkezi'nde oyunlarını sahneliyordu. Geleneksel tiyatronun örneklerini sunan Canat, 'Keloğlan', 'Sokak Kızı Elif', 'Mindrella', 'Süper Bekçi' gibi çocuk oyunları ile 'Bir Avuç Ateş', 'Demedim mi?', 'Metropol ve Kadın' adlı oyunlarını da yetişkinler için sahnelemişti. Altunizade Kültür Merkezi'nde çocuk ve yetişkinlere tiyatro eğitimi de veren Canat, 'Bize Nasıl Kıydınız?', 'Sürgün', 'Çizme', 'Hasret', 'Siyah Pelerinli Adam' adlı sinema filmleri ile 'Camgöz', 'Deli Yürek', 'Ekmek Teknesi', 'Kalp Gözü', 'Müslüman'ın 365 Günü', 'Müslüman'ın 24 Saati' adlı TV dizilerinde rol almıştı. 'Bir Küçük Osmancık Vardı', 'Gül Yarası', 'Yaralı Serçe', 'Yasemen', 'Nur Dağındaki Çocuk', 'Günahkar Baba', 'Kırımlı Murat Destanı' adlı kitapları da bulunan Hasan Nail Canat, evli ve 4 çocuk babasıydı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 01:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner208

banner148

banner150

banner153